Saç Kepeğine Ne İyi Gelir?

Kepek ağırlıklı olarak halk arasında görülen ve çok dikkat çeken bir saç problemidir. Piyasada kepeğe karşı kozmetik açıdan satışa sunulan birçok şampuan veya saç ürünü bulunmakta. Fakat bu tarz kozmetik ürünlerin içerisinde bulunan kimyasal maddelerden dolayı kepek problemini ortadan kaldırsa bile uzun vadede daha farklı saç sorunlarına yol açmaktadır bu nedenle rahatsızlığı olan kişiler daha çok doğal yöntemlere başvurmaktadır.

Saç Kepeğine Ne İyi Gelir?

Biberiye Yağı: Sağlık denildiği zaman biberiye yağları daha çok öne çıkan bitkisel yağlardan bir tanesidir. Mantar ve bakterileri tamamen önleyici etkisine sahiptir. Saçların köklerini canlandırmasıyla birlikte saç derisine karşı çok daha iyi gelir.  Biberiye yağı içerisinde susam gibi taşıyıcı yağlarla karıştırılarak kullanıldığı taktirde saçlarda ortaya çıkan kepeklenmeye karşı büyük bir rol oynar. Bunların dışında saçlar üzerinde koyulaştırıcı bir etkiye de sahiptir.

Lavanta Yağı: Genellikle sakinleştirici etkisiyle bilinen lavanta yağı, Saç ve cilt problemlerine karşı büyük bir destek sağlar. Badem yağı ile birlikte karışım sürecinde bulunduğunda saçlarda oluşan tüm kepeklenmelere karşı gelmektedir.

Çay Ağacı Yağı: Üzerinde barındırmış olduğu etkiler sayesinde mantar önleyici, antiseptik ve anti bakteriyel olmak üzere farklı başarılarda bulunan çay ağacı yağı, Saç ve saç derisinin sağlıklı olmasına yardımcı olur. Saç dersini çok daha farklı bakteri ve zararlı maddelere karşı koruma sağlar.

Papatya Yağı: Oldukça fazla şifa dağıtan bitkilerin arasında yer alan papatya, saç sağlığı açsından kullanıma çıkabilecek bitkisel yağların arasında yer alır. Büyük oranda yatıştırıcı ve antiseptik etkiye sahiptir. Cilt üzerinde oluşan pullanma ve döküntülere karşı oldukça iyi gelirken tahriş, kızarıklık, kaşıntı ve oluşan iltihabı tamamen ortadan kaldırır. Bebek yağı ile saç derisine masaj yapıldığı taktirde kepeklenmenin önüne geçer.

Yukarıda sizlere verdiğimiz tavsiyelere uyarak saçlarınızda oluşan kepek problemlerini kısa vade de ortadan kaldırabilirsiniz. Saçlarınızı sıcak su ile çok fazla yıkamayın aksi taktirde daha fazla kepek oluşumuna neden olursunuz.

Tags:

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir