Kanal Tedavisi Artık Tarih Oluyor

Diş tedavisinin en çok can sıkıcı bölümlerinden bir tanesi olan kanal tedavisi yapılan çalışmalar sonucunda tamamen bitiriliyor. Gelecekte karşımıza çıkacak olan yeni tedavi yöntemi sayesinde diş sinir köklerine hiçbir şekilde müdahale edilmeyecek bu durumun yerine hastalıklı olan kök hücre sağlam hücre ile iyileştirilme sürecine geçecek.

Her geride bıraktığımız gün sağlık alanında gerçekleştiren teknoloji gelişmeler ve devrimlerin sayesinde ortaya çıkan çözümlere bir yenisi daha eklendi: Dişiniz çürükken diş hekiminize gitmekten korkuyorsanız artık endişelenmenize gerek yok, Kanal tedavisi çok yakın bir zaman diliminde tüm dünya genelinde tarihe karışabilir. Amerika Birleşik Devletleri’nin Harvard ve İngiltere sınırlarında yer alan Nottingham Üniversitelerinin ortaklaşa yürüttüğü bir çalışma ile ortaya çıkarttıkları başarı bilim dünyasında büyük bir yankı oluşturmaya neden oldu.

Tedavi Dışında Yenileme Süreci

Çalışma sürecinde dışarıdan sağlıklı olarak gözlemlenen köklerin üzerinde ilerleyen rahatsızlıkların sonucu diş sinir köklerine müdahale edilmesi olarak karşımıza çıkan kanal tedavisinin yerine çok daha rahatlatıcı ve başarılı bir çözüm ortaya çıkıyor. Diş üzerinde hastalıklı dokuyu almak, Köklerle ulaşmasını engelleyerek dişi kaybetmenin dışında bu tedavinin gelecek üzerine ki yeni alternatifi, Tedavi üzerinden çok bir tür yenileme süreci gibi duruyor.

Standart Tedaviden Çok Daha Ucuz Olacak

Teknolojinin ilerlemesi sonucunda ilerleyen dönmelerde kanallara bırakılan kimyasal maddeler ile birlikte delikler doldurulmayacak, Bunun yerine dokuyu tamir edecek başarılı bir kök hüre baz alacak. Bu hücreler ile dişlerin hastalıklı kısmı otomatik olarak tedavi sürecine çıkacak, Nihayetinde ise hem zorlu hem de gereğinden fazla acı dolu kanal dolgusu işlemlerinden kurtulmuş olacağız. Yapılan araştırmaların önümüzdeki yıllar içerisinde tamamlanması ve gereğinden fazla ucuz olacağını savunan bilim adamları projelerinde umutlu olduklarını açıklıyor.

Bakalım bu tarz bir sağlık alanındaki yenliğin Türkiye sınırları içerisine gelmesi ne kadar sürecek, Bunun dışında doktorların adapte olması ve devlet tarafında yürürlüğe girmesi çok zor olduğu için bir süre yurt dışına yaptırmanız çok daha mantıklı halde oluyor.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir