Bağışıklık Sistemi Hastalıkları

Amerika kökenli bilim adamları, Doğuştan gelen bir takım bağışıklık sistemi hastalıklarının tedavisinde, Sistem içerisinde iç savaşların çıkarmanın etkili olacağını açıkladı. Bilim adamlarının gerçekleştirdiği açıklamaların sonucunda Science dergisinin yayınlayarak bu süreçte, Pamfigus Vulgarisi adlı farklı bi bağışıklık sistemi ile rahatsızlığıyla duyan farelerin bağışıklıkların sistemi içerisinde büyük bir sorun yarattığı ve bu hastalığını da farklı yolda tedavi edildiği açıklandı.

Pensylvania Üniversitesi’nde görevli olan bir araştırmacı, Bağışıklık sistemini, bireyin vücudunun enfeksiyonları karşı büyük bir oranda savunması bırakacağı şekilde zayıflatmanın yerine T hücrelerini üzerinde gerçekleştirmiş odluğu bir takım değişikliklerle bu hücrelerin, Sadece Pemfigus Vulgaris’a neden olan tüm bölümlerine saldırmasına yol açtı.

Araştırmacılardan Michael Milona, Bu süre içerisinde farelerin bağışıklık sistemlerine büyük bir oranda zarar vermeden, Sistemlerini yönetme konusunda çok daha faydalı verileri oluşturduklarını açıkşad. Bu yöntemin çizgili kas hastalığı olarak karşımıza çıkan Miyastenia Gravis gibi bir takım farklı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabileceğini açıklayan Milone, Bir diğer yandan d deri üzerinde yaşanan tüberkülozu, diyabet aynı zaman da MS gibi komplike hastalıkların üzerinde müdahalelerin oldukça zor olduğunu sözlerini ekledi.

Bu konu hakkında bir diğer bilim adamı Aimee Payne ise CAR-T olarak adlandırılan yöntemin insanların üzerinde uygulanabilmesi adına hayvanların üzerinde daha fazla deneylerin yapılmasını gerektiğinin altını çizdi. Bağışıklık sistemi hastalıklarında, Bireyin vücudunun savunma sistemlerinin kontrolünden çıkartarak daha sağlıklı dokuların üzerine saldırı düzenliyor. Bu durumda sağlıklı bir yaşam için spor ve sağlıklı bir beslenmeye önem göstermelisiniz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir