Şeker Hastası Olanlar Ne Tüketmeli?

Uzun zamandır şeker hastalığı ile yaşıyorsanız büyük ihtimalle neleri tüketip nelerin tüketilmeyeceği hakkında bilginiz vardır. Şeker hastalığı kontrol sürecinde tutabilmek için uygun bir beslenme programına sabit kalmanızı size büyük bir yarar sağlarken son derecede önemlidir.

Şeker hastalığınız yoksa; Fakat kan şekerinizin yüksek olması sonucunda;  susuzluk, iştah, görme sorunları ve çok sık idrar yapma isteği gibi sorunlar yaşıyorsanız, Şekerinizi düşürmek için belirli gıdalardan yararlanabilirsiniz. Uzmanlar, Kandaki şeker seviyesinde ortaya çıkan dalgalanmaların önüne geçmek için, Oldukça düşük glisemik indesk seviyesinde sahip, Karbonhidrat içeren besinlerin tüketilmesini öne sürülüyor.

Keten Tohumu: Oldukça yüksek miktarda içerisinde besin lifi ve sağlıklı yağ asidi barından keten tohumu, Kan şekerini düşürmek için güzel alternatif olabilir. Keten tohumu aynı zamanda, Çok daha sağlıklı yağ asitleri olan ve bireyin vücudunun üretmediği PMHE-3 ve OMEGA-6 yağ asitleri ile genel olarak sağlığınıza büyük oranda katkı sağlayacak.

Badem: İçerisinde oldukça sağlıklı yağ ve protein açısından zengin olan badem, İnsülin direncinizi kontrol edilmesine büyük oranda yardımcı oluyor. Bu özelliği sayesinde şeker hastalığına sahip olan bireylerin riskini azaltmak adına günde on yada on beş adet çiğ badem tüketilmesi büyük oranda tavsiye edilir.

Tarçın: Kötü kolesterolü karşı olarak bilinen tarçın, Kan içerisindeki şekeri de kontrol altına tutmaya yardımcı olur. Düzenli olarak gün içerisinde yarım çay kaşığı tarçın tüketimi yaparak kan şekeri seviyesini yaklaşık olarak %20 oranında düşürebilirsiniz.

Tatlı Patates: Oldukça düşük glisemik indeks değerine sahip olan tatlı patates kan şekerini oldukça sabit tuan besinlerin arasında bulunuyor. Doğru zaman diliminde kullanıldığında kan şekerinizi yavaş yavaş yükseltecek ve çok uzun bir süre sonucunda kan şekerinizin aynı seviyede kalmasını sağlayarak acıkmanızın önüne geçer.

Glisemik İndeksi Yüksek Olan Gıdalar

Aşağıda vereceğim listedeki besinleri tüketen bireylerin kan şekerinde aniden yükselme görüleceği için doğru zaman ve anda tüketmeye önem göstermelisiniz.

  • Pirinç gevreği
  • Beyaz ekmek
  • Baget
  • Kabak
  • Karpuz
  • Kavun
  • Patates kızartması
  • Beyaz pirinç
  • Dondurma

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir