A’dan Z’ye Detoks Nedir – Bölüm 2

Bir önceki bölümde sizlere detoksun ilk girişlerinden bahsetmiştik. Şimdi ise kaldığımız yere Detoks İşe Yarıyor mu? Sorusu ile devam ediyoruz. Çoğunlukla internet ve televizyon ortamında karşımıza çıkan detoks tabiri esasında iki farklı bir yüze sahip durumda. Bir tanesi profesyoneller tarafından hastane ve doktor şartları altında yapılan medikal nedenlere bağlı olarak uygulanan detokstur. Bağımlılıkların tedavisinde ve ağır metallerin yarattığı zehirlenmeler üzerinde gerçekleştirilen detokslar hakkında bunlara örnek verilebilir.

Detoksun bir diğier anlamı ise doğru düzgün bir başarı edinemeyen sözde uzmanların, Para kazanma hırsı ile spor konusunda bilgisiz kişileri kandırdığı yönündedir. Farklı farklı meyve/sebze suları, internet ortamında karşımıza çıkan farklı kürler bu tuzaklara ait durumda. Bu nedenle yapılan araştırmalar soncunda meyve ve sebze sularının büvut üzerinden toksin atılımına yönelik bir başarı elde ettiği yönünde açıklama bulunmuyor.

Bağırsak Temizlik Süreci

Bu başlık her zaman ki odluğu gibi bireyin bilinçaltını etkiliyor. Bağırsak dışkının işlemiş olduğu ve geçtiği organ olması sonucunda her zaman kir ile eş değerde tutulur seviyede. Bu nedenle bağırsak temizleme süreci ile vücuttaki toksinleri atamazsınız sadece dışkılama düzenini değiştirecektir.

Detoks İçin Çaylar ve Diyetler

Yağ yakmak veya yağ yakarken ortaya çıkan toksinleri vücut üzerinden atmaya yönelik kurulan diyet programlarında çay tüketimini öneren birden fazla bilgisiz doktor var. Bilimsel açıdan pek bir araştırma yakalayamayan doktorlar insanları kandırarak muazzam iş sürecinde bulunuyor.

Sonuç odaklı bakacak olursak yağ yakımı ile toksin atılımı çay içerek toksinlerden temizlenmenin hiçbir bilimsel dayanığı bulunmuyor. Detokslarda çoğunlukla aç kalarak iki ya da üç günlük periyotlarda sıvı atan etkili çaylardan yapılan ürünler ağırlıklı olarak bireyin bilinçaltını etkiliyor.

Detoks’un Zararı Nedir?

Oldukça uzun bir süre boyunca aç kalmanız bağışıklık sisteminizi ters oranda etkilerken, Hormonal düzeni de bozacaktır. Meyve ve Sebze sularını tüketimi yapıldığında fazla vitamin alma riski çok yüksektir. Bunun dışında meyve sularının içerisindeki Fruktoz , Fazla alındığında ciddi sorunları ortaya çıkabilir.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir