A’dan Z’ye Detoks Nedir? Bölüm 1

İnsan sağlığı artık gereklilikten ziyade takıntı haline geldi. Bu takıntının sonuçlarından bile tanesi de daha iyi sonuçları veren yöntemleri arama telaşı. Son zamanlarda bu alanda büyük bir popülerliğe sahip olan detoks çoğu bayanın gözdesi olmuş durumda.

Bu yazımızda ise A’dan Z’ye Detoks’u ele alacağız, Gerçekten işe yarayıp yaramadığını, Vücutta ne gibi etkiler yarattığını hep birlikte inceleyeceğiz. Konuya ilk olarak detoks nedir? Diye başlayalım.

Detoks Tam Olarak Nedir?

Detoks temel olarak detoksifikasyon kelimelerin kısaltılmış bir hali olarak karşımıza çıkıyor. Sözlük anlamına baktığımızca vücut anlamlarından zararlı maddelerinden arınma olarak açıklayabiliriz. Alternatif olarak modern tıpta belirli bir yöntemler aracılı ile birlikte detoksa adım attığı açıklıyor.

Toksin Tam Olarak Nedir?

Bu madde ortam olarak yaşayan hücrelere zararlı olarak daha doğru tanım ile birlikte zehirli olan maddeler verilen isimlerdendir. Geride bıraktığımız zamanla bu toksinlerin kaynakları da ortaya çıkıyor. Şimdilik olarak en önemli toksinlerden bazıları aşağıdaki gibi;

  • Ağır metal etkileri
  • Tarım ilaçları
  • Plastik ürünlerdeki BPA

Olarak sıralayabiliriz. Toksinlerin çoğu zararlı olarak genel olarak bir birikime yol ortaya çıkıyor. Yani süreç içerisinde yavaş bir şekilde alınan ve atılmayan toksinler vücut üzerinde yaşanan hücre ve organ düzeyinde zarar oluşturan oluşturarak sizi etkileyecektir. Vücudunuzda bu duruma karşı büyük bir aldığı önlemler bulunuyor.

Elde edilen bu önemlerden en önemlisi ise karaciğer oluyor. Alkol parçalanması sürecinde yer aldığı gibi kan üzerinde bulunan ve kana etki sağlayan maddeler büyük bir oranda karaciğere etki eder. Geçiş sürecinde maddelerin yapıların değişmesi ya da çözünebilir hale sağlanarak dışkı, ter yada idrar üzerinden atılmaya başlanır.

Konumuzun ilk bölümünü burada sonlandırıyoruz. İlerleyen zaman dilimlerinde kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir