Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin Tavsiye Edilen Ürünler

Oksitlenen kir ve ölen hücrelerin ciltteki gözenekleri tıkaması ile oluşan siyah noktalar, bir çeşit cilt sorunudur ve mat, sağlıksız ve cansız cilt görünümüne sebep olur. Bu da insanların kendini kötü hissetmesine neden olur. Ayrıca uygun bir tedavi metodu kullanılmadığında sivilce ya da bene dönüşme ihtimali vardır. Akne adı verilen bu sorun bazen tıbbi müdahale yoluyla giderilmektedir. Bu boyuta gelmeden siyah noktalar için tedbir almak sizin elinizde.

Piyasada siyah noktalardan kurtulmak için pek çok ürün bulunsa da bunların bir kısmı çok pahalı, bir kısmı ise sağlıksız ürünlerdir. Bu nedenle kullanılan ürünün iyi seçilmesi önemlidir. Bu ürünlerden başlıcaları ise şunlardır:

Siyah Nokta Temizleme Aletleri: Çok ucuz fiyata satılan bu ürün özellikle banyodan sonra kullanılmalıdır. Sıcak su ile banyo yapıldığında bu buhar banyosu etkisi yaptığından derideki gözeneklerin açılmasını sağlar.

Siyah Noktalar İçin Burun Bantları: Bu bantların belki de tek avantajlı noktası pratik kullanımıdır. Ayrıca fiyat bakımından ucuz bir üründür. Fakat bazen ciltteki sağlıklı olan tabakanın da soyulmasına ve kılcal damarların tıkanmasına sebep olmaktadır.

Tonik: İçerisinde salisilik asit bulunan tonikler, gözenekleri sıkıştırmaktadır. Bu da kesenize uygun 10 TL gibi bir fiyata alabileceğiniz bir üründür.

Peeling: Siyah noktalardan kurtulmak için tavsiye edilen ürünler içinde belki en etkili ve sağlıklı sonucu elde edebileceğiniz yöntem budur. Ciltte çizilmeye neden olmadan ölü hücrelerin temizlenmesi için en uygun yöntemdir.

Dermokil Maskesi: Haftada bir kez uygulandığında ciltteki ölü hücrelerin temizlenerek gözeneklerin sıklaşmasını sağlayan bir maske türüdür.

Bu ürünler dışında daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz birçok metot da siyah noktalardan kurtulma noktasında etkilidir. Bunlardan bazıları ise;

Karbonat: Karbonat, siyah noktalardan kurtulmada oldukça etkilidir. 1 kaşık karbonata biraz su ekleyerek hamur kıvamına getirip siyah noktaların olduğu bölgeye uygulandığında oldukça etkili olduğu görülecektir.

Domates: Bir dilim domatesi keserek siyah noktalı olan bölgeye sürüp 5 10 dakika kadar masajla yedirdiğinizde domatesin içerdiği kimyasallar sayesinde cildiniz ölü hücrelerden temizlenerek siyah noktalardan da arınacaktır.

Deniz Tuzu: Deniz tuzu da içerdiği minerallerin etkisiyle cildin pürüzlü görünümden kurtulmasını ve birikmiş kir izlerinin temizlenmesini sağlayacaktır. İçine biraz normal su ekleyerek cildinize uygulayacağınız deniz tuzu, siyah noktaların giderilmesi konusunda da çok etkili olacaktır.

Portakal Kabuğu: Siyah noktaların giderilmesi için bir başka uygulama ise portakal kabuğunu güneş ışığında kurutarak rendeleyin ve toz kıvamına getirin. Bu tozu gülsuyu ile hamur kıvamına getirip cildinize maske olarak uyguladığınızda siyah nokta probleminin giderildiğini göreceksiniz.

Mercimek: Toz haline getirilen mercimeği, bir kaşık kadar nohut tozu ve zerdeçal ile karıştırıp su ile hamur kıvamına getirdiğinizde siyah noktalı kısımlara uygulayın. Sonra da soğuk su ile durulayın.

Limon Ve Şeker: Siyah noktaların temizlenmesi için limonun içini ezerek şeker ilave edin ve bu karışımı maske olarak uygulayın. Bu maske hassas cilde sahip olan kişilere tavsiye edilmemektedir.

Karabiber: Toz haline getirilen iki çay kaşığı karabibere su ekleyerek bu karışımı siyah noktalı bölgelere uygulayabilirsiniz. Karabiber içerdiği bileşenlerle siyah noktaların temizlenmesinde oldukça etkilidir.

Tarçın: Siyah noktalardan kurtulmak için tavsiye edilen ürünler arasında tarçını da sayabiliriz. 2 adet çubuk şeklindeki tarçın toz haline getirilerek biraz su ilave edilir. Ayrıca içine zeytinyağı da eklenerek bu maske siyah noktalara uygulanır. 15 dakika beklendikten sonra cilde yedirilen bu karışım soğuk su ile durulanır. Bu da yüzünüzdeki siyah noktalardan kurtulmada size çok yardımcı olacaktır.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir