Yaza Işıltılı Dişlerle Girin

Hepimizin malumu yaz mevsimi yaklaştıkça herkeste bir yenilenme telaşı başlıyor. Düğünler partiler derken hepimizde bir şıklık yarışıdır başlıyor. Şıklığımızı tamamlayan çekici bir gülümsemenin formülü ise diş beyazlatma işleminde gizli. Diş beyazlatma hakkında merak edilenleri Diş Hekimi Ahmet Gülsevin ile konuştuk.

Doğal dişlerin formları düzgün ve çürüksüz ise, her hangi bir protetik müdahale olmadan diş beyazlatma işlemi sayesinde renklerinin daha beyaz ve ışıltılı olmasını sağlamak mümkün. Ağartma işlemine geçmeden önce , dişler üzerinde meydana gelen dışsal renklenmeler temizlenir. Bunlar çay, kahve ya da sigara tekeleri gibi dişin yapısına nüfuz etmeyen dışsal renklenmelerdir. Diş taşı temizliği yapıldıktan sonra dişlere polisaj yapılır.

Kaç çeşit diş beyazlatma işlemi var ?

Diş taşı temizliği ve polisaj işleminden sonra hala dişlerin rengi tatmin edici beyazlıkta değil ise ağartma ( beyazlatma ) işlemine başvurulur. Bunun için uygulanan 2 farklı yöntem vardır. Home bleaching ve Office Bleaching. Bunlardan ilkinde Hastadan alınan bir ölçüye göre şeffaf plaklar hazırlanır. Bu şeffaf plaklar içerisine Diş doktorunuz tarafından size verilen ağartma jelleri yardımı ile yapılan evde diş beyazlatma yöntemidir.

Diğer yöntem ise Diş kliniğinde Diş doktoru tarafından direk uygulama ile yapılan ofis tipi beyazlatma işlemidir. Bu yöntemde kısa sürede etkin beyazlık sağlanabilir. Ağartma jellerinin daha yüksek konsantrasyonda olması daha kısa sürede etkin bir beyazlamayı da beraber getirir. Ofis tipi diş beyazlatma işleminde diş hekiminiz dişler ve diş etleri üzerine koruyucu bazı bariyerler yerleştirdikten sonra beyazlatma jelini dişlerinizin üzerine uygular.

Diş hekimi Ahmet Gülsevin ayrıca önemli bir noktaya da değindi. Gerek home bleaching gerekse office bleaching işleminde dokuları koruyacak bariyerlerin diş hekimi tarafından ayarlanması gerektiğini ve ayrıca kullanılacak ilacın konsantrasyonu ve uygulanma süreleri de doktor tarafından belirlenmesi gerektiğini söyledi. Bu yüzden dışarıda kontrolsüzce satılan diş beyazlatma jellerinin kullanılmasının doğru olmadığını belirtti.

İşlemin sonucunda elde edilecek beyazlığın her zaman tam olarak kestirilemeyeceğini belirten Diş Doktoru Ahmet Gülsevin şöyle devam etti. Bleaching sonucunda elde edilen beyazlık Kişiden kişiye değişir ve herkes için standart bir sonuçtan bahsedilemez. Ancak Diş Doktorunuz özel bir skala’dan Beyazlatma öncesi dişlerinizin rengini kayıt altına alarak beyazlatma sonucunda elde edilecek beyazlık hakkında yaklaşık bir bilgi verebilir.

Dişlerin ne ölçüde beyazlayacağı, işleme başlamadan önceki renkleri ile yakından alakalıdır. Kahverengi ve sarı tonlara sahip dişlerde kolaylıkla tatmin edici bir beyazlatma sağlanabilir. Gri ve yeşil tonlar içeren daha koyu renkli dişlerde ise arzu edilen beyazlığı sağlamak her zaman mümkün değildir.
Office Bleaching işleminin ağrısız bir işlem olduğunu belirten Diş doktoru Ahmet Gülsevin nadir olarak bazı hastalarda işlem sonrasında bir hassasiyet görülebildiğini belirtti. Zamanla geçen bu hassasiyetin dişlerde bulunan mikro çatlaklara bağlı olduğunu söyledi. Daha fazlasını merak eden okurlarımız http://www.ahmetgulsevin.com/dis_beyazlatma.html adresinden detaylı bilgilere ulaşabilirler.
Son olarak bu işlemi yaptıran hastaların bir müddet çay, kahve, şarap gibi boyar gıdalardan kaçınması gerektiğini belirten Dr. Ahmet Gülsevin hastanın ağız bakımına bağlı olarak işlemin etkisinin 2-3 yıl kadar sürdüğünü söyledi.

Diş beyazlatma fiyatları

Web sitemize sıklıkla gelen sorular arasında diş beyazlatma fiyatları hakkındaki sorular da var.Yaptığımız küçük çaplı bir araştırmaya göre diş beyazlatma fiyatları oldukça değişkenlik gösteriyor. Fiyatları etkileyen etkenler arasında muayenehanenin bulunduğu şehir ve uygulanan yöntem geliyor. Beyazlatma Jellerinin markası ve hatta hangi semtte bu işlemin yapılacağı bile fiyatı etkiliyor. Bizim 2016 yılında fiyat konusunda danıştığımız kliniklerde ofis tipi bleaching için 750 ile 1500 tl arasında farklı fiyatlar ile karşılaştık. Ev tipi diş beyazlatma ise 600 ile 900 tl arasında değişiyordu.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir