Düşük Tansiyon Neden Oluşur? Ne İyi Gelir?

Düşük tansiyon rahatsızlığı toplumda oldukça sık bir şekilde görülmektedir. Bu rahatsızlığın oluşmasında en büyük etken yeterli ve dengeli beslenmemedir. Sağlıklı yaşamın sürekliliğini sağlamak ve iyi şartlar altında beslenmekten geçer. Bu durumu takip eden ikinci önemli maddelerden bir tanesi dengeyi sağlamaktır.

Gün boyu vücudumuzun alması gerektiği kalorinin uzun vadede alınmaması sonucunda ortaya tansiyon düşüklüğü çıkar. Diyet dönemlerinde hatta şok diyetler içiresinde en çok rastlanan durumlardan bir tanesidir. Beslenme içerisinde özellikle B12 Vitaminin eksiliği düşük tansiyona da yol açabilir. B12 Vitamini çoğunluk et ürünleri, süt ürünleri gibi farklı besin gruplarında bulunur böylece düzenli olarak tüketilmesi gerekir.

Düşük Tansiyon Belirtileri Nedir?

Düşük tansiyonun çoğu kişi tarafından bilinen en büyük göstergesi baş dönmesidir. Sadece oturup kalkarken değil sabit bir hamlemizde de yaşanan bu durumu bazı kişilerde sersemlik olarak kendisini gösterebilir. Tansiyon düşüklüğünün başka bir belirtisi olarak karşımıza çıkan bayılmalardır. Her düşük tansiyon hastasının yaşamının şart olmadığı bu durum sürecinde ileriye dönük olarak tansiyon hasatlarında çok sık görülen olaylardandır.

Nefes alıp vermelerde sorun yaşayanların büyük bir kısmı tansiyon düşüklüğünden dolayı kaynaklanabilir. Bu hastalar hızlı nefes alıp aynı oran nefes verirler beraberinde baş dönme hisleri yaşamaları çok doğaldır. Bunun dışında görme sorunları gibi rahatsızlıklarda ortaya çıkacaktır.

Düşük Tansiyona Ne İyi Gelir?

Öncelikle sık sık bu tarz rahatsızlıklarla karşılaşıyorsanız direk olarak doktora başvurmanız gerekiyor. Ekstra olarak evde uygulayabileceğiniz en basit yöntemlerden bir tanesi tuz içerikli su bazlı ürünlerdir.

Tuzlu Ayran: Doğru miktarda alınan sodyum kısa bir süre içerisinde toparlanmanıza yardımcı olacaktır. Tansiyon değerlerini dengede tutmak adına etkili olan tuzu, Dikkatli kullanmanız gerekir.

Su Tüketimi: Tansiyonu dengede tutmanın birincil şartı vücudunun ihtiyacı olan suyu bol miktarda tüketmektir. Düzenli olarak su tüketimi düşük tansiyon için sorunları geçici olarak çizecektir.

Siyah Çay: Yemeklerden sonra tüketilen bir bardak çay, Özellikle yaşlı kişilerde tansiyon düşüklüğünün önüne geçmede büyük etki sağlayabilir.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir