Ellerinizi Kullanarak Kalori Sayın

Sağlıklı beslenme artık hayatımızın ve insan yaşamının yapması gerekenlerin hatta hayatının bir parçası haline geldi. Sizlere sağlıklı ve güçlü kalmanıza yardımcı olacak sağlıklı beslenme, Hayatınızda ki bazı sorunların ortadan kalkmasına yol açacaktır.

Sağlıklı beslenmeyi başarabilmeniz için uymanız gereken bazı konular var bunlardan bir tanesi kalori saymanız olacak. Dilerseniz bir sokak köftecisinde, lokantada veya evinizde olun. Kalori saymanız çoğunlukla zamanınızın bir kısmını kaybolmasına ve diyet sürecinde motivasyonunuzu azaltmaya yönelen durumlardan biri.

Bu yazımız da ise vücudunuzdaki uzuvlardan yararlanarak hayatınızı kolaylaştıracak bir kalori sayma yönteminden bahsedeceğim. Bu yöntemleri uygulandıktan sonra yemek yemeniz için oldukça karmaşık hesaplara başvurmak yerine sadece bir süre düşünmeniz yeterli olacak.

Kalori Saymanın En Kolay Yolu

Hesaplamalardan oldukça fazla sıkıldıysanız aşağıda vereceğim yöntemlerde ellerinizi kullanarak kolaylıkla hesaplamalar yapabilirsiniz.

  • Elinizin içi protein ihtiyacınızı belirler.
  • Elinizin boyutu tüketmeniz gereken sebze miktarını belirler.
  • Avucunuz tüketmeniz gereken karbonhidrat miktarını belirler.
  • Başparmağınızın boyutu ise vücuduna vermeniz gereken yağ miktarını

Protein İhtiyacım Ne Kadar?

kadın-kalori-hesabı-4[1]

Günlük almanız gereken protein miktarı vücudunuzun işleyişi içerisinde odlukça büyük bir rol üstleniyor. Protein açısından zengin olan besinler tavuk, balık, et, yumurta ya da bitkisel kaynaklardır.

Sebze İhtiyacım Ne Kadar?

kadın-kalori-hesabı-2[1]

Salatalık, Havuç Ispanak ve Brokoli gibi yüksek minerale sahip ve zengin vitamin içeriğini yanında lif açısından da büyük bir yer sahibi olan sebzeler oldukça güçlü besin grubu. Bir öğün içerisinde ne kadar sebze tüketmenizin gerektiğini elinizin boyutu belirler.

Karbonhidrat İhtiyacım Ne Kadar?

kadın-kalori-hesabı-1[1]

Karbonhidrat gün içerisinde gerçekleştireceğiniz aktiviteler içerisinde vücut işleyişinde kullanılmak üzere üretime çıkan enerjinin yegâne kaynağı. Vücudumuz için oldukça önemli olan besinin ne kadar alınması gerektiği avucunuz belirler.

Yağ İhtiyacım Ne Kadar?

kadın-kalori-hesabı-3[1]

Yağ, Sağlıklı bir vücudunun yapı taşlarındandır. Günlük alınması gereken yağ miktarı ise baş parmağınızın büyüklüğündedir. Yağ açısından oldukça zengin sağlıklı besinler tüketmelisiniz. Bunlara örnek olarak yer fıstığı, badem, kuruyemiş, susam, ceviz, fındık gibi besinleri kullanabilirsiniz.

Tum bunları uygularken vücudunuzu hiçbir şekilde susuz bırakmamalısınız aksine uzun vadede katobolizma başlayacaktır. Gün içerisinde düzenli şekilde su tüketmeye önem göstermeyi unutmayın.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir