Kilo Verme Sürecinde Yapılan En Büyük Hatalar Neler

Uzun süredir kilo vermeye çalışıyorsunuz ya da kilonuzu korumak mı istiyorsunuz. Günlük hayatınızda edindiğiniz alışkanlıklar sizlere emeklerinizin karşılığını almanıza neden olacaktır. Bu yazımızda sizlere kilo almanızın önüne geçecek yöntemlerden bahsedeceğiz.

Markete Alışveriş Listesi Olmadan Gitmek

Market alışverişlerinizde liste kullanmanız size yardımcı olacaktır. Markete karnınız aç ve liste olmadan gitmeniz size gereksiz şeylerin alınmasına yol açacak ve amacınızın dışında ürünlere para vererek kilo almaya yol açacaktır. Bu sorunun önüne geçmek için tek yapmanız gereken almanız gerekenlerin güzel bir şekilde listesini hazırlamanız böylece gereksiz ürünlere para vermenize gerek kalmayacak.

Dışarıda Çok Fazla Yemek Yemek

Bir grup araştırmacının gerçekleştirmiş olduğu deneylerde dışarıda tüketimi yapılan öğünlerin ev içerisinde tüketilenlere göre fazladan toplamda 530 kalori içerdiğine varılmış. Bu kalori oranına baktığımız da ise günde almanız gereken miktarın neredeyse çeyreğini oluşturuyor. Bu sorunun önüne geçebilmek için yemeklerinizi akşamdan hazırlayarak ertesi gün yanınız da yemek taşıyabilirsiniz böylece öğünlerinizi hiçbir şekilde atlamamış olursunuz.

Sosyal Medyada Yer Alan Yemek Resimlerine Fazla Göz Atmayın

Yapılan bir diğer araştırma ise sosyal medyanın kişilerde açlık hissi oluşturduğu yönünde. Sosyal medya üzerinde bulunan paylaşım sayfalarında tatlılardan, tuzlulara kadar paylaşıma çıkan basit karbonhidratlı yemeklere azizliğine uğrayan kişiler kendilerini mutfakta buluyor. Bu nedenle günün her hangi vaktinde bir anda yaptıkları basit karbonhidrat yüklemeleri onlara çoğunlukla kilo olarak geri dönüyor.

Mükemmellik Dolu Diyeti Oluşturma Düşüncesi

Vücudunuzda yağ yakımını oluşturmak için mükemmel bir şekilde diyete ihtiyacınız yok. Yapılan kronik diyetler çoğunlukla dengesiz bir şekilde hareket etmeye benzer, Çok geç olmadan biranda takip ettiğiniz yoldan çıkıp basit karbonhidratlara yönelmenize neden olacaktır. Böylece bir öğün içerisinde tüketilen tüm gereksiz kalori kaynakları bireye zamanla kilo olarak geri dönecektir.

Gereğinden de Az Su Tüketimi

Kilo vermek ya da kilonuzu istediğiniz oranda tutmak istiyorsanız yapmanız gereken en önemli işlemlerden bir tanesi de düzenli su içmeniz olacak. Çünkü vücudunuzu tam performansta kullanmak istiyorsanız su tüketimine önemli göstermelisiniz aksine metabolizma hızınız yavaşlayacaktır.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir