Selülit için Neler Yapılmalı? – Bölüm 2

Bir önceki yazımızda sizlere selülitin neden oluştuğunu ve ne gibi sorunlardan dolayı ortaya çıktığını açıklamıştık. Şimdi ise yazımızın ikinci bölümünde ele aldığımız da tedavi yöntemlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Selülit için Tedavi Yöntemleri

  • Lenfatik Drenaj ile Tedavi: Oldukça eski bir yönteme dayanan çok kısa süre içerisinde başarısını kanıtlayan lenfatik drenaj, uzun süre ve kalıcı etkileri üzerinde barındırmıyor. Kısa süreli tedaviler için masaj yöntemlerini tercih edebilirsiniz.
  • Ultrason ile Tedavi: Bireyin rahatsız bulduğu noktalara yüksek frekans ile oluşan ses dalgaları kullanarak kanlanmayı ve yağ parçalanmasını hızlandırmaya yönelik işlemler yapan ultrason tedavisi hakkında olumlu yorumlar bulunuyor. Yapılan yorumlar yağları yok etme yönünden değil, Deri altında meydana gelen biriken sıvıların atılmasına yönelik dile getirilen yorumlar olarak karşımıza çıkıyor.
  • Mezoterapi ile Tedavi: Bu yöntemin güvenilirliği hakkında oldukça büyük soru işaretleri bulunuyor hatta yapılan bazı çalışmalarda başarısızlık ortaya çıkmış. Selülitin tedavisinde tercih etmenizi tavsiye etmiyorum.
  • Lazer Işığı ile Tedavi: Gerçekleştirilen tüm araştırmalarda lazer tedavisinin vücut üzerinde ki yağ oranını azalttığı yönünde. Fakat azalan yağ beraberinde selülit katmanın incelmesine yönelik başarını kanıtlamışa değil. Elde edilen sonuç oldukça doğal durumda çünkü bazı bireylerde selülit deri altı yağ yoğunluğuna bağlı olarak değişkenlik göstermiyor. Yağ yoğunluğuna bağlı kalmayan selülit nedenlerinden bazıları vücut üzerinde ki kan dolaşımının azalması, Farklı maddelerin birikmesi ve hormonal sorunların getirdiği etkenler olarak vurgulanabilir.

Supplement ve Topikal Tedavi Yöntemleri

  • Bölgesel Kan Akışını Hızlandıran Yöntemler: Vücut üzerinde ki kan akışını hızlandırmaya yardımcı olan bu tarz maddeler özellikle vücut üzerinde ödemi ve sıvı birikimine damarlanmaların bozulmasında ortaya çıkan selülit problemlerinde etkili seviyede olabilir.
  • Yağ Atımını Hedefleyen Bireyler: Yaşlarını ilerlemesi ve yüksek bir şekilde yağ oranına sahip olan kişilerde denebilecek bir tedavi yöntemi olan kan akışını hızlandıran mekanik yöntemlere yer verilmeli, Bu nedenle birlikte doğru bir beslenme ve egzersiz süreci uygulanmalı.

Konuyu toparlayacak olursak selülit birçok nedene bağlı problem olarak tüm dünyada görülüyor. Bu nedenle zincirleme tedavi ile düzenli şekilde bireyin tedavi edilmesi gerekiyor. Unutmayın selülit tedavilerinde kesin bir sonuç bulunmuyor.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir