Protein Bar ve Gerçek Besin Karşılaştırması

Piyasada ek sporcu besin desteği olarak geçen supplement ürünleri doğru bir şekilde tüketildiğinde size büyük bir yarar sağlayabilir. Fakat çoğu zaman doğru kullanımdan ziyade yalan yanlış medya haberlerinden bir adım daha öne gidemiyor. Uzatmadan konuya direk geçiş yapacak olursak yanlış kullanıma çıkan supplement ürünlerinden bir tanesi de protein barlar.

Bu yazımızda oldukça pahalı olan protein bar ürünün karşısına ton balığını koyacağız ve içerişinde bulunan protein, yağ ve karbonhidrat yapısını inceleyeceğiz.

02102014113919_ilik-ton-baligi-salatasi[1]

Protein Bar Tam Olarak Nedir?

Ciddi bir şekilde spor yapan kişilerin dışarıya hazırlıksız şekilde çıkması sonucunda, Aperatif olarak tüketin yüksek proteinli bir gıdadır. Bu hazır besinlerin en başta oldukça fazla abartılmasıdır. Türkiye sınırları içerisinde proten bar kavramı büyük bir balon haline gelerek bunun etkisiyle spor yapandan tutun yapmayana kadar çoğu kişinin yanında bulunuyor ve neredeyse abur cubur olarak tüketiliyor.

variety-pack-15g-protein-BARS-2[1]

Protein Bar Ürününe İhtiyacımız Var mı?

Protein Bar ürünlerine birçok besin grubu alternatif olabilir. Biz bu yazımız da protein bar kadar kolay bir şekilde taşınabilen ton balığının seçimini yaptık. İki farklı protein bar ve ton balığı ürünlerin aşağıda ki tabloda makro değerleri bulunuyor.

Marka Kalori Yağ Karbonhidrat Protein
Protein Bar 1 396 11 43 30
Protein Bar 2 353 11.4 18.4 32
Ton Balığı 132 10.7 0.1 23

Ürünlerin Sindirilme Süresi

Çoğu kişinin bildiği gibi whey kategorisinde olan protein kaynakları en hızlı şekilde sindirilen proteinlerden biridir. Bu nedenle oldukça benzersiz bir protein yapısına sahiptir. Ağırlık antrenmanların hemen sonrasında tüketilen protein tozunun önemi buradan geliyor. Ton balığını ele alacak olursak, Whey sindirim süresini otuz dakika içerisinde tamamlarken, Ton balığı ise elli, altmış dakika boyunca gerçekleştiriyor.

Ürünlerin Amino Asit Profilleri

Sprucuları için besin seçim sürecinde eğer protein miktarı hedefe ulaşıyorsa ikincil planda en önemli unsurlardan bir tanesi tüketimi yapılan ürünün aminoasit değerleri. Ton Balığının aminoasit değerleri neredeyse wheyin değerlerinin bir iki kademe daha altında yer alıyor fakat gerçek besinin verdiği etki hiçbir supplement ürününden karşılanamaz. Bu nedenle protein bar ürünlerini çok fazla şekilde kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir