Sigara İçen İnsanların Aldığı Radyasyon Dozu Kanseri Tetikliyor

Sigaraya Sarılan Tütünün Yetiştiği Topraklara göre Yüzde Olarak Barındırdığı Radyasyon Miktarı Değişkenlik Gösteriyor.

Toprakta bulunan doğal radyoaktif maddeler, çeşitli yollarla ayrışarak yetiştirilen tütün ürünlerinde birikiyor. Bu maddeler gübre kullanımına da bağlı olarak, daha bir çok yolla, bitkilerde barındırdığı miktarı artıyor ve sonuç olarak sigara içen insanların kansere yakalanma risklerini hat safhaya çıkarıyor. Bu nedenle sigaranın içindekiler konusunda ciddi bir şekilde bilinçli olmak gerekliliği ortaya çıkıyor. Türkiye’de yapılmış olan araştırmaların sonucunda ise günlük olarak 1 paket sigara içimiyle ciğerlere tam olarak 210 potasyumun aktivitesiyle günlük olarak 100 mBq gibi yüksek bir radyasyon miktarı meydana geliyor

Ciğerlerdeki Radyasyon Miktarı Her Bir Sigara Yakımı ile Artmakta

Sigaranın içindeki maddeler kanseri tetikliyor. Özellikle de potasyumun sigara ile yakılması ile birlikte, bu maddenin yandığı esnada uçuculuk kazanması nedeniyle sigara dumanın yaydığı radyasyon direk ciğerlere ulaşıyor ve her yakılan sigara da bu seviyeni artması akciğer kanseri hastalığına neden oluyor. Yıllık olarak ise ortama 106 mSv kadar radyasyon ciğerlere ve dolaşım sistemine ulaşarak hayatları sonlandırıyor. Alınan bu radyasyon sayısı ise ortalamaya vurulduğunda doğal olarak bulunan radyasyonun tam olarak 4 katına tekabül ediyor. Bu nedenle son zamanlar da akciğer kanseri vakalarında ciddi bir artış olmasının nedeni ise alınan bu yüksek seviyedeki radyasyon miktarının büyük tetikleyici olduğunu gösteriyor.

Dünyada oldukça fazla sayıda bulunan sigara tiryakilerinin de kanser olma ihtimalleri günlük 1 paket sigara içtikleri varsayılarak, bu hastalığa yakalanma risklerinin oldukça fazla olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Bu da sigarayı bırakma konusunda önemli derece de irade gösterilmesinin faydalarını anlatarak, insanların sigarayı bırakması yönünde en büyük teşvik edici unsurlardan birisi oluyor. Sizler de sigarayı bırakmak istiyorum diyorsanız ve vücudunuzdaki radyoaktif maddelerin bir an önce atımının gerçekleşmesini istiyorsanız bu konuda önemli kuruluşlardan birisi olan https://sigarayibiraktirma.com sitesini gönül rahatlığı ile ziyaret edebilirsiniz. Böylece sigarayı bırakma konusunda daha çok bilinçlenecek ve destekleyici formüller sayesinde ömrünüze ömür katacaksınız.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir