Diyette Hangi Sıvı Ürünler Tüketilmeli – Bölüm 2

Çoğu zaman diyet sürecinde bireyler günlük alması gereken karbonhidrat miktarını doğru ayarlamayı beceremeyip üzerine diyet kola, diyet meyve suyu gibi ürünleri ana öğünlerinin yanına ekleyerek tüketimi gerçekleştiriyor. Bu nedenle kısa süre içerisinde kilo vermek yerine tekrardan ağır ve hızlı bir şekilde kilo almaya yönelik işlemler oluyor. Kilo verme sürecinde vücudunuzu bu tarz beslenme ile büyük bir strese sokarak daha fazla kortizol hormonun tetiklenmesi beraberinde yağlanmaların oluşmasına neden olmaktadır.

Diyette Hangi Sıvı Ürünler Tüketilmeli yazımızda sizlere bu konuyu derin bir şekilde ele alarak neler yapabileceğinizi ve diyet sıvılarının mı daha sağlıklı olduğu yoksa su gibi saf ürünlerin mi etkili olduğunu değineceğiz. Lafı daha fazla uzatmadan ikinci bölüme giriş yapıyoruz.

Diyet Sürecinde Diyet Sıvıları Neden Zararlı?

Gerçekleştirilen araştırmalarda rastlanan ve rapor sürecine sunulan en önemli bulgulardan bir tanesi su tüketimi yapan katılımcıların çok daha az besin tüketmesiydi. Muhtemel olarak kilo vermenin de zorlaşması aynı zaman da yaşanan insülin direnicinin gelişmesi de daha fazla besin tüketiminin ortaya çıkmasına neden olmakta.

Bu nedenle; Diyet içecek içen grup, Su içen gruba göre yaklaşık olarak %6 değerinde daha fazla kalori oranına sahip olmuş. Bu durumda %6’lık değer genel olarak 116kcal oranına tekabül ediyor. Bunun dışında alınan fazla kalorilerin büyük bir bölümü de karbonhidrat nedenli.  Diyet içecek olan karşı taraf ise su tüketen gruba göre toplamda %11 daha fazla karbonhidrat almış durumda. Bu sonuçlarla birlikte %11’lik oran %27 gram fazla alınan karbonhidrat grubuna giriyor.

Genel Özetle

Diyet içecekleri özellikle baktığımız da aşırı kilolu ve obez kişilerde diyet sürecinde şekerli ürünü bırakıp, Sadece suya yönelmek metabolizma hızını yükseltirken bir diğer yandan da gereksiz kilolarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Yapılan araştırmalarda gün içerisinde 250ML gibi küçük bir miktarda tüketimi yapılan diyet ürünlerinin bile kilo verme hızına önemli ölçü de etki ettiğini tahmin edecek olursak daha fazla diyet ürünlerini tüketeceğiniz tahmin etmiyorum.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir