Diyette Hangi Sıvı Ürünler Tüketilmeli? – Bölüm 1

Diyette yemeklerin yanında içecek olarak seçimini yapacağınız ürünlerde zorluk çekiyorsanız bu yazımızda ki bilimsel açıklamalar sizin işinize oldukça fazla bir şekilde yarayacak. Zayıflama sürecinde su mu yoksa light içecek mi tercih etmeliyim sorusunun cevabına hazır olun.

Diyet Sürecinde İçecekler ve Su Tüketimi Araştırması

Konuya direkt olarak yapılan araştırmalar ile giriş yapmaya bakıyorum. Gerçekleştirilen araştırma yaklaşık olarak altı ay boyunca ve toplamda seksen dokuz kadının üzerinde gerçekleştirildi. Deneyde yer alan kadınların vücut kitle indeksi oranları 27 ile 40 arasında değişkenlik göstererek, Haftada beş gün boyunca altmış dakika boyunca fiziksel aktiviteye tabii tutuldu. Neredeyse tüm kadınlar aynı yöntemler uygulandığı fakat tek değişiklik diyetlerde yer verdiği sıvı içecekler oldu.

Yaklaşık olarak iki gruba ayrılan katılımcılardan ilk grup öğle öğününüzde 250ML değerinde su tüketirken ikinci grup 250ML light sıvı ürünleri tüketti. Gerçekleştirilen araştırma sırasında e sonrasında;

  • Bel etrafı,
  • Vücutta ki kilo,
  • Açlık esnasında kan şekeri,
  • Açlık esnasında kan glukozu,
  • HbA1c,
  • Toplam kolesterol
  • HDL, LDL ve Trigleserit

Gibi değerlen ön inceleme altına alarak kayıt altında tutuldu ve araştırma toplam da altı ay sonucunda sonlandırıldı.

Diyet Sürecinde İçecekler ve Su Tüketimi Araştırmasının Sonucu

diyet-kola-mı-su-mu-içmeli[1]

Yukarıda göreceğiniz tablo da fark ettiğiniz gibi su tüketimi yapan ilk grubun, Light ürünleri tüketen ikinci gurubun kilo kısmına nazaran, Beslenme sonrası iki saatlik kan şekeri ve kanında açlık sürecinde ki insülin düzeyleri değerinde farklıklar bulundu.

  • Su tüketimi yapan grubun, İkinci gruba göre çok daha etkili kilo verdiği,
  • Light ürünleri tüketen katılımcıların su tüketen katılımcılarının yüksek beslenme sonrasını kan şekerinde artışın olduğu,
  • Su tüketen kişilerin, Light ürünlerinde ki kişilere karşı çok daha etkili ve tok bir şekilde enerjisini sağladığı

Görülmüştür. Araştırma sürecinde rapor edilen ve en önemli ise su tüketim, yapan katılımcıların daha az besin tüketmesi sonucunda muhtemel olarak kilo vermenin zorlaşması beraberinde insülin direncinin de gelişmesi daha fazla besin tüketimine bağlı olarak gerçekleştiğini dile getirebilirsiniz.

Yazımızın ilk bölümünü burada sonlandırıyorum. İkinci bölümünü yakın bir zamanda sizlerle paylaşacağız.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir