Bitkisel Sabunlar Nelere İyi Gelir?

Üzerinde barındırmış odluğu farklı bitki özleriyle hazırlanan doğal sabunlar kanıtlanmış faydaları ile akıllarda yer ediniyor. Bu durumda öyle ki cildimizde meydana gelen sivilcelenme, Kırışıklar aynı zamanda sarkmalardan saç bakımına kadar pek çok alanda etkisi büyük. Bu yazımızda ise sizler için belirli başlı doğal sabunların faydalarını sıraladık.

Zeytin Yağ Özlü Sabun

Zeytinin içerisinde yer alan tüm mineralleri bünyesinde barındıran zeytinyağlı sabun, Günümüzden çok eskilere dayanmaktadır. Zamanında kadınlar saçlarını bu sabun ile yıkamıştır ve yaşanan değişiklikler ile 2016 yılına kadar başarısından söz etmiştir. Yararları ise saçların elektriklenmesini önleyerek, Parlaklığı da artırmasıdır. Doğal içeriği sayesinde saçların köklerini besler, Saç dökülmesini önler ve saçların çok daha hızlı uzamasına yardımcı olur.

sabun[1]

Lavanta Sabunu

Lavantanın barındırmış odluğu rahatlatıcı, Uyarıcı etkisi aynı zaman da hoş kokusu cilde tazelik ve canlılık sağlayacaktır. Düzenli kullanımda ise sivilceleri ortadan kaldırır.

Gül Yaprağı Sabunu

Hassas ciltlere sahip olan kişiler için makyaj temizliğinde kullanılır. Oldukça etkili bir temizleme sağlarken cilt üzerinde yer alan tüm bakterileri de ortadan kaldırır.

Tarçın Özlü Sabun

İçerisinde barındırmış olduğu tarçın ekstresi ve tarçın özleri banyonuzda sizlere SPA etkisi yaratacaktır. Tarçınlı sabun ile gerçekleştireceğiniz sıcak su banyosu, Gün boyunca yaşadığınız stresi atmanıza da yardımcı olacaktır. Tamamen bitkisel yağlardan hazırlanan tarçın sabunu, Cildinizde pamuksu bir görünüme yol açacaktır.

Nar Sabunu

Kişinin cildinde yaşanan serbest radikallere karşı koruyarak cilt dokusunu çok daha parlak ve elastik görünmesine yardımcı olacaktır. Kırışıklıkların giderilmesinde büyük rol oynar. Nar özü güçlü olan bir C vitamini, B1 ve B2 vitamini deposudur.

Argan Yağlı Sabun

Yine hassas ciltler için eski yumuşaklığına ve esnekliğine kavuşması adına cilde büyük rahatlık verecektir. Argan yağının yaşlanmayı geciktirici özelliği ile birlikte cildi nemlendirirken besleyecektir. Cilt kuruluğuna karşı gelirken diğer yandan da saçların çok daha hızlı bir şekilde nemlenmesine yardımcı olacaktır.

Bu yazımızda bitkisel sabunları inceledik. Sizlerde bu listeden rahatsızlığına göre sabun seçimi yaparak tekrardan sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir