Ağırlık Antrenmanı Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı – Bölüm 2

Ağırlık Antrenmanı Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı rehberimizin ilk bölümünü bu konuda sizlerle paylaşmıştık.Birinci bölümü bitirdiğimiz Araştırmalar kısmıydı şimdi ise kaldığımız yerden devam ediyoruz.

  • Araştırma 2: Araştırma üç erkek ve üç kadın olmak üzere toplamda altı katılımcıyla birlikte antrenman sonrası ve antrenmandan önce beslenmeyi yeni bir kas oluşumu, Kas yıkımı açısından karşılaştırmak adına uygulamaya almış. Denekler rastgele bir şekilde seçilerek bir gruba egzersiz öncesi beslenme otuz beş gram basit şeker, altı gram ise BCAA desteği sağlarken diğer bir gruba ise egzersiz sonrası beslenme yine aynı oranlarda besin takviyesi verilmiş.

  Elde edilen kan ve kas gelişimlerinin değerlendiren araştırmacılar için sonuç olarak kas yıkımımın oldukça az olduğu ve kas gelişiminin de yüksek olduğu gruba egzersiz öncesinde beslenen      grup olarak dâhil olduğu görülmüş.

Yukarıda yer alan araştırmada egzersiz öncesi yapılan beslenme, Egzersiz sonrası beslenmeden çok daha önemlidir gibi bir düşünceye kapılmayan. Yani araştırmada kullanılan egzersizler tek tekrarlı ve kısa egzersizler olarak daha az yaratıcı olduğundan dolayı egzersiz sonrası beslenmenin meydana getireceği anabolik etkiler tam olarak gözlemlenmemiştir.

agirlik-antrenman-oncesi-beslenme-nasil-olmali-bolum-2-1

Ağırlık Antrenmanı Öncesinde Beslenme

Bu süreç içerisinde beslenmeyle ilgili olarak temel amaçları ve çeşitli araştırmaları ele aldıktan sonra artık antrenman öncesi ne tüketilmeli sorusuna geçiyoruz.  İlk olarak zaman dilimi olarak konuyu ele alacak olursa burada iki farklı bir açıklamada bulunacağız. Yani iki farklı bir beslenme seçimi bulunuyor.

Oldukça ağır bir şekilde besin tüketimi yapan gruplar yani egzersiz öncesi gerçek bir öpün tüketenlerin egzersizden yaklaşık olarak iki ya da üç saat öncesinde beslenmesi, Hafif ve hızlı sindirimi yapılan besinler tüketen grupların da antrenmandan bir saat önce beslenmesini dile getiriyorum.

  • Kan Dağılımı: Sindirim süreci devam ettiği süre zarfında mide ve bağırsak çevresinde yeterli açıda kasılma ve besinlerin kana geçişi için yeterince kan bulunacak. Egzersiz sürecinde kaslarınızın diğer organlarınızdan performans için ihtiyacı olan tek şek kanın vücutta dolaşması.

Ağırlık Antrenmanı Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı konumuzun ikinci bölümünü burada noktalıyoruz. Bir sonraki konumuzda kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir