Kilo Aldıran İlaçlar Nelerdir?

Günümüzde modem tıp artık birçok hastalığa karşı hızlı ve etkili tedavi yöntemlerini sağlamış durumda. Bu tedavilerin de büyük bir kısmının medikal yani ilaç tedavisi ile gerçekleştirilmektedir. Yapılan ilaç tedavileri bir yandan iyileşmenize sağlarken diğer yandan da kilo almanıza neden olacaktır.

Kilo Aldıran Medikal İlaçların Listesi

Antidepresanlar, Bu tarz psikolojik ilaçlar bir çok insanın kafasında soru işaretleri yaratıyor. Bazı antidepresanlar ise gerçekten kilo almanıza neden olurken bunun iştahınızın arttırarak ve aktivite miktarınızı azaltarak başarmak durumda.

  • Trisik Antidepresanlar, İmipramin, Doksepin, Amitriptilin yoğun kilo alımına neden olan maddelerinden başlıca daha da az kilo alımına neden olan sekonder trisiklik antidepresan kullanımlarında nortriptilin ve desipramin olarak adlandırılabilir.
  • Monoamin Oksidaz İnhibitörlerin birçoğu ayrıca izokarboksazid ve tranilsipromin gibi yapıları örnek verebiliriz.

Antipsikotik Medikal İlaçlar

Bu tarz ilaçlar genellikle iştahı arttıracak ve kilo almanıza neden olur.

Antikonvülzan Medikal İlaçlar;

Bireyin iştahını artırarak kilo alımına neden olan bir diğer ilaç gruplarındandır. Başlarında valproik asit olmak üzere gabapentin, vigabatrin ve çok daha az kilo alımına neden olan karbamazepin bunlardan bazılarıdır.

Beta Bloker Medikal İlaçlar

Atonolol, Propanol başta olmak üzere bazı beta bloker ilaçlar bireyin metabolizma hızının yavaşlatarak, Su tutumunun yapması ile kilo almanıza neden olur.

Antialarjik Medikal İlaçlar

Alerji oluşum sürecinde görev alan histamin’i bloke etmeyi başaran antialerjik, Bir diğer adı ile antihistaminik ilaçlar kişinin çok daha fazla uyumasına ve gereğinden fazla hareketsiz kalmasına neden olur. Bu etkenleri üzerinde taşıyan bireyde aktivite azalması sonucunda kilo alımının da artması difenhidranil olmak üzere kilo aldıran antialerjik ilaçlar ise loratidin, setirizin ve siproheptadin olarak örneklendirebilir.

Doğum Kontrol Ürünleri

Oldukça fazla kullanımı yapılan ürünlerin içerisinde progesteron ve enjetabl form yani iğne olarak adlandırdığımız medroksiprogesteron sıvı tutulumuna bağlı olarak kilo almanıza neden olacaktır.

Anti Diyabetik Medikal İlaçlar

Diyabet tedavisinde tek bir ana tedavi olan insülin’in kullanımı sonucunda aşırı miktarda düşme yaşayan kan şekerinin bir etkisi olan iştahı artışının de kişilerde kilo alımına etki edeceği açıklanmıştır.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir