Mucize Besin Karabuğday

En çok polonya’da yetişen karabuğday, içerisinde %11 protein ile birlikte %2 yağ barındırır. Bu besin açlık hissini bastırması ile birlikte, karabuğday diyeti zayıflamaya yardımcıdır. Karaciğerin çalışmasını sağlayarak sağlığı da koruyan karabuğday magnezyum açısından da oldukça zengin olması sebebi ile şeker hastalığı riskini azaltabileceği gibi kansızlık ve yüksek tansiyon sorunlarını da engellemeye yardımcı olur.

Karabuğday Diyet Listesi

Kahvaltıda 3 çorba kaşığı karabuğdayı su içine atıp bir süre bekledikten sonra dilimlenmiş bir elma ve üzerine ilave edilmiş bir tutam tarçın tüketilmelidir. Ara öğünde 2 tane taze salatalık ve bir fincan yeşil çay, öğlen yemeğinde 1 kase yağsız yoğurtla karıştırılmış 3 yemek kaşığı haşlanmış karabuğday yenilir. Ara öğün olarak tekrar 2 tane salatalık ve sevdiğiniz herhangi bir bitki çayı, akşam yemeğinde ise kahvaltıdaki tarif tekrar edilebileceği gibi elma yerine çilek veya muz kullanılarak farklı bir lezzet de denenebilir.

Karabuğday Nasıl Hazırlanır

Karabuğdayı hazırlamak için iki farklı yol izlenebilir. Bunlardan biri 2 su bardağı suya 3 yemek kaşığı karabuğdayı ekleyip kısa bir süre kaynatmaktır. Diğer bir yol ise kaynamış suya dökerek bir süre beklemektir. Fazla kaynatmamak gerekir ki karabuğdayın faydaları azalmasın. İki yöntem sonrasında da karabuğdayı süzmek gerekir. Unutulmaması gereken karabuğday diyetinin sürekli uygulanamayacağıdır. Uzun soluklu bir diyet için karabuğday içeren öğün tek sefere indirilebilir.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir