Sivilceye Sebep Olan 5 Alışkanlık Nedir

Sivilceler ergenlik dönemlerimizin korkulu rüyası olmuştur. Ergenlik döneminde sık görülen sivilceler, ileriki yaşlarda da boy gösterebilmektedir. Cildimizin güzelliğine gölge düşürecek sivilcelere, bilmeden bizlerde davetiye çıkarmaktayız. Belirli alışkanlıklarımız ile sivilceler cildimizde daha çok yayılabilmektedir. Peki, bu alışkanlıklar nelerdir? Gelin hep beraber inceleyelim.

Cildimiz İle Sürekli Temas Halinde Olmak

Televizyon izlerken veya telefon ile konuşurken elimizin sürekli yüzümüzde durması, sivilcelerin daha çok çıkmasına sebep olmaktadır. Gün içerisinde ellerimize bulaşan mikroplar yüzümüz ile etkileşime geçerek sivilcelerin çıkmasını sağlamaktadır. Bu nedenle elleriniz ile yüzünüzle sık sık oynamamalı ve temas ettirmemelisiniz.

Giysiler

Polyester ve lyrca kumaşlar, cildinizdeki ölü hücreleri adeta hapsetmektedir. Dar elbise giymek, cildimizdeki ölü hücrelerin dışarı atılmasını engellemektedir. Bu ölü hücreler vücuttan atılamadığı için, tekrar olarak cildimize yerleşmektedir. Bu olayda sivilcelere neden olmaktadır.

Makyaj Fırçaların Temizliği

Kozmetik ürünleri sık kullanılmaktadır. Bu nedenle bu ürünlerde birçok bakteri ve ölü hücreler bulunmaktadır. Kozmetik ürünlerinin temizlenmemesi halinde ölü hücreler ve bakteriler cildimize girerek sivilce oluşumuna neden olmaktadır. Bu nedenle kozmetik ürünlerinizi sık sık temizlemelisiniz.

Saç Şekillendiren Ürünler

Köpük, wax ve jöle gibi saç şekillendiren ürünler, cildinizde sivilcelere neden olabilmektedir. Saçlarınıza sürdüğünüz bu ürünler bazen ter ile bazense saçlarımızın cildimize teması halinde sivilcelere neden olmaktadır. Yatmadan önce saçlarınızı mutlaka iyi bir şekilde durulamalısınız. Saçlarınızı durulamadan yattığınız zaman, bu ürünler yastıklarınıza da bulaşmaktadır. Yastıklarınıza bulaşan bu ürünler yüzün ile temas edebilir ve sivilcelere neden olabilir.

Çamaşır Yıkama Sıklığı

Yastıklar, havlular ve diğer özel çamaşırlarınızı sık sık yıkamalısınız. Kullanımdan kaynaklanan bu ürünlerde ölü hücreler ve bakteriler bulunmaktadır. Bu ürünler bakteri ve ölü hücrelerden arındırılmazsa, yüzünün ile temasından dolayı sivilce çıkartabilmektedir.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir