Ramazan Ayında Oruç Diyeti

Diyet yapmak isteyenlerin fırsat olarak gördüğü ramazan ayıdiyet yaparak oruç tutmak isteyenlerin çok sık tercih ettiği bir girişimdir. Ancak çoğu zaman başarısızlıkla sonuçlanır.

Sağlıklı diyetönerilerinden olan oruç aslında vücudun dinlenmesi için iyi bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirmek isteyenler ideal kilolarına ulaşmak için oruç tutarken sağlıklı beslenmeyi deneyerek başarıya ulaşabilirler.

Özellikle hafif atıştırmalıklar tercih edilen diyet listelerinde, sahur sonrası hafif bir egzersiz ya da yürüyüş metabolizmanın olumsuz etkilenmesini önlemektedir. Sahurda yiyip yapmak ya da hiçbirşey yememek tersine bir etki yaratsa da düzenli beslenen ve sağlıklı yiyecekleri tercih edenler için kilo vermenin kolaylaşmasını sağlayabilir.

Kilo sorunu olanlar ekmeği keserek kısa sürede kilo verebilir. Ama kilo vermek sadece ekmek yememekle değil, paketlenmiş ve şekerli gıdaları da tüketmemekle mümkün olur. Ramazanda da ideal kilonuza ulaşmak için fırsat bulabilirsiniz.

İftardaki Abartılı Tatlılara Dikkat

Ülkemizde ramazan sofralarında bin bir çeşit yiyecek olması popülerdir. Oysa ramazan sofrasında  mütevazi yiyeceklerin yenmesi gerekir. Örneğin 3 çeşit yemek yerine hafif bir kahvaltı, tek öğün yemek ve kahvaltılıklar, çerezler gibi besinler diyet listelerinde en çok tercih edilen besinler arasındadır.

İftar sonrası yenen tatlılardan uzak durulduğu ve bol su tüketildiği takdirde, ramazan döneminde oruç tutarak kilo vermek çok daha kolay hale gelecektir. İdeal bir diyet listesinde bulunan tüm ürünler iftar ve sahur sofralarında kullanılabilir. Ama aslolan uzun saatler süren açlık sonrası azar azar yemek yemektir.

Ramazanda Sağlıklı Beslenme Önerileri

Ramazanda sağlıklı diyetönerileri, hem acıkmanın önce geçer hem de kilo vermeniz için metabolizmanızı hızlı biçimde çalıştırır.

Öncelikle iftar ve sahurda bol bol su içerek susuzluğa karşı önlem alabilirsiniz. Sonrasında ise ara öğünlerde fındık, ceviz gibi tok tutsan çerezler, et, bakliyat ve bol lifli ürünler kullanabilirsiniz. Paketlenmiş ve işlenmiş hiçbir gıda tüketmemeniz durumunda ideal kilonuza çok daha kolay biçimde ulaşabilirsiniz. Bir nevi detoks olan bu diyet size en uygun biçimde formda kalmanız için bir fırsat olabilir.

Tatlı Tüketmeyin

Ramazanda oruç tutanlar tatlı tüketmeden daha uzun süre açlığa dayanabilir. Bu yüzden diyet için uygun olan dönemlerden biri olarak ramazanı değerlendirebilirsiniz. Kilo vermenizi kolaylaştıran bu durum, beslenme konusunda eksiklik yapmamanız için son derece önemlidir. Tatlı yemek susamanza neden olacağı için gün boyu zor zamanlar geçirebilirsiniz. Bu yüzden gümün olduğunca az tatlı tüketmeniz tavsiye edilmektedir.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir