Melisa Çayı Neye İyi Gelir?

Melisa, hoş ve güzel bir kokusu olduğundan özellikle ev ve iş yerlerinde süs bitkisi olarak da tercih edilen bir bitkidir. Fakat melisayı çay ve yağ olarak iki farklı şekilde kullanabilirsiniz.

Melisa Bitkisi Nedir?

Melisa diğer adıyla limon nanesi olarak bilinmektedir. Beyaz çiçekleri ve yumuşak tüylü yapraklara sahiptir. Kokusu kozmetik sektöründe sıkça kullanılmaktadır. Hafif bir kokuya sahip olduğundan özellikle parfüm esansları için vazgeçilmez bir bitkidir.

Melisanın insan sağlığı açısından oldukça önemli bir bitki olduğu günümüzde bilinmektedir. Günlük hayatınızda melisa çayını tüketerek sağlığınıza özen gösterebilirsiniz.

Melisa Çayı Neye İyi Gelir?

Melisa çay olarak tüketildiğinde başlangıçta uykusuzluğa ve sinirsel rahatsızlıklara faydalı olabilmektedir. Melisa çayı neye iyi gelir çoğu insan bu konuda az çok bilgi sahibidir.

Melisa çayı özellikle migren hastalarında sıkça başvurulan tedaviye ek bir bitkidir. Melisa çayını günlük hayatınızda tükettiğinizde migren rahatsızlığı bulunan kişilere yardımcı olabilmektedir. Uyku problemi yaşayan kişilerde melisa çayı rahatlatıcı etkiye sahiptir. Sinirsel olarak kendinizi iyi hissetmediğiniz durumlarda melisa çayını tükettiğinizde daha rahat bir uyuyabilirsiniz.

Melisa çayı ayrıca mide sorunlarında en etkili bitki çaylarındandır. Kişinin mide sorunları var ise melisa çayı tüketmeye başladığında bu şikayetlerinden rahatlıkla kurtulabilir. Hazımsızlık ve şişkinlik sorunu yaşayan kişiler melisa çayı ile çok çabuk bu problemlerden kurtulabilir.

Melisa çayı neye iyi gelir ve nasıl kullanılması gerekir bunlara dikkat etmelisiniz. Özellikle çocuklarda ateş düşürücü etkisi annelerin doğal ateş düşürücü olarak kullanmasını sağlamaktadır.

Melisa çayı sinir sistemini en çok uyaran bitki çayıdır. Doktorlar sinirsel rahatsızlığı olan hastalarına genel olarak melisa çayı önermektedir. Sakinleştirici etkisi hastaların daha sakin ve kendini daha rahat ifade etmesini sağlar.

Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi melisa çayının da fazlası zarardır. Düşük tansiyon problemi yaşayan kişilerde melisa çayı önerilmez. Halsizlik ve baş dönmesi yapacağından düşük tansiyonlu kişilerin bu çayı tüketirken mutlaka doktoruna başvurması gerekmektedir.

Melisa çayı neye iyi gelir birçok kişi özellikle yatıştırıcı özelliğinden sinir sistemini rahatlatacağını düşündüğü için bu bitki çayına başvurmaktadır.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir