En Yaygın Yapılan Zayıflama Hataları

Zayıflama  yaşam tarzı nedeniyle ve beslenme düzensizliklerine de bağlı olarak, zayıflama kürü gibi farklı formlarda sıkça karşımıza çıkan bir durumdur.

Zayıflama Neden Gerekir

Zayıflama düşüncesinin bu kadar yaygın dolaşır olması yanında birçok kişinin kilo verememesinin ardında birçok neden vardır. Örneğin  başta ürün satışı için zayıflık çoğu zaman reklam malzemesi olarak kullanılır ve insanların ancak zayıf olduklarında iyi mutlu olabilecekleri vaad edilir. Halbuki bunu kullanarak bir ürün satma vardır. ancak  bu durum  zayıflama kötüdür anlamına gelmez. Sadece zayıflama kullanılması sorundur. Diğer yandan insanların zayıf olmaları elbette sağlık açısından ve hafif hissetme motive olma gibi nedenlerle iyi bir durumdur. Çünkü fazla kilolar aslında insan doğasına aykırıdır.

Doğru Bakış Açısı Bulamamak

Zayıflama hataları içinde en yaygın görülen bir durum doğru bir bakış açısı bulamamaktır. Yani ne amaçla zayıflamak istediğinizin sağlıklı bir zemini olması gerekir. Bu durumun gerekçesi  başka bir kişiye kendinizi beğendirmek olmamalı, kısa süreli değil de uzun vadede ne gibi artılar kazanacağınıza göre bir bakış açısı olmalıdır.  Sağlık en iyi bakış açısıdır. Zayıf olmak sağlık sorunlarının çoğunun önüne geçer. Kıyafetlerinizin seçim açısından çok olması sizi iyi hissettirir.yani hareket ederken rahat olursunuz. Ayrıca  her ne kadar yanlış olsa da ön yargılı insanlarla düşüncede ekstra mücadele etmek zorunda kalmazsınız. Yani kendiniz için zayıf olmak için nedenler üretip sonra da bu nedenlere göre nasıl hareket edeceğinizi bulmak gerekir. Zayıflama planı yapmak bu açıdan çok önemlidir. bu planın da kendinize göre bir rutini olması gerekir. Yani zaman yaratabilecek misiniz bunu zorlama yolları, ödül ne olmalı gibi motivasyon kaynakları ve süreli şekilde plan yapılabilir.

Aç Kalarak Kilo Vermek

Yemek yemeden kilo vermeye çalışan kişiler bir süre sonra “zayıflama durması” sendromuyla karşılaşır. Çünkü vücutta  yakıt çok az olursa kendini savunmaya alır ve elindeki enerjiyi kaybetmek istemez. Bu nedenle olabildiğince metabolizmanın yavaş çalışmasını sağlar. Bu yüzden ara öğünler mutlaka olmalıdır. Akşam geç saatlerde yemek yenmemelidir.

Hareket Etmeden Kilo Vermek

Kaslı ve kilolu bir vücut yağlı ve zayıf bir vücuttan her zaman daha iyidir. Bu nedenle zayıflama çabalarınızın boşa gitmemesi için yemek kontrolüne ek olarak hareket etmeniz gerekmektedir. Özellikle oturarak çalışan kişiler, gün boyu  hareket etmeyenler ayrıca bir yürüyüş koşu gibi spor programı yapmalıdır. Zayıflama  sağlıklı olmazsa kaslarınız eriyebilir ve bağışıklığınız da düşebilir.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir