Sivilceye Sebep Olan 5 Alışkanlık Nedir?

Sivilce oluşumu bugün birçok kişi için sorun haline gelmiştir. Sivilce sorunu ile karşılaşmayan kimse yoktur nerdeyse. Bu sorun için tek bir neden söylemek mümkün olmasa da en çok sebep olan etkenleri sıralamak mümkündür. Sivilce oluşumuna sebep olarak sağlıksız ve düzensiz beslenme, stres, hormon bozukluğu ve yapılan bakım hataları kısaca sıralanabilir. Şimdi bu yazımızda sivilceye neden olan 5 alışkanlık nedir, sorusunun cevabını hep birlikte inceleyelim.

Çamaşırları Sık Sık Yıkayın

Nevresim takımı, yastık kılıfı, sık kullanılan ve yüz ile temas eden havlular iki haftada bir 60 derece sıcaklıkta mutlaka yıkanmalıdır. Yıkama işlemi sonunda bu eşyalar ütülenmelidir. Yapılan bu işlemler sayesinde sivilce oluşumunu arttıran mikroplar azalır ve ölür. Yüz ile en çok temas eden eşyaların başında yastık kılıfı gelmektedir. Gece boyunca yüzünüz yastık kılıfı ile temas eder ve daha önceden bulaşan mikroplar her gün tekrar tekrar yüzünüze bulaşır. Yüzünüz ne kadar temiz olursa olsun yastık kılıfı ve havlunuz temiz olmadıkça sivilce oluşumunu azaltamazsınız.

Saç Şekillendirici Ürünleri Kullanırken Dikkat!

Saç şekillendirici ürünlerin sivilce oluşumuna sebep olacağı muhtemelen kimsenin aklına gelmemiştir. Köpük, sprey ve jöle tarzı saç şekillendirici ürünler saçınızla beraber gün boyunca cildinize de temas eder. Akşam eve gelindiğinde yıkanmayan bu ürünler yastık kılıflarına geçer ve ondan sonraki süreçte yüzde sivilce oluşumuna sebep olur.

Temiz Makyaj Fırçaları

Makyaj yapmayı seven bayanların dikkat etmesi gereken konulardan biride makyaj fırçalarının temizliğidir. Önceden yapılan ve fırçalarda kalan mikroplar daha sonra fırçaların kullanılmasıyla beraber tekrar yüze bulaşır ve sivilce oluşumuna sebep olur. Bu fırçalar mümkünse her kullanımdan sonra kurallarına göre temizlenmelidir.

Giyside Kumaş Seçimi

Cildin hava alması ve ölü derilerin çıkışının sağlanması sivilce oluşumunun olmaması açısından son derece önemlidir. Bu açıdan cildin nefes alabileceği pamuklu giysiler tercih edilmelidir.

Cilt İle Temas

Özellikle cildimize direk temas eden telefonlar birçok mikrobun yuvasıdır ve ciltte sivilce oluşumuna sebep olur. Kulaklık kullanmak bu açıdan faydalı olacaktır.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir