Gözaltı Morlukları Ve Şişlikleri Neden Olur, Bunlara Ne İyi Gelir

Bu gün sizlere birçok kişinin problemi olan gözaltı morluklarından bahsetmek istiyorum. Bu yazımızda, gözaltı morlukları ve şişlikleri neden olur, bunlara ne iyi gelir sorusunun yanıtını en iyi şekilde alacağınıza emin olun.

Gözaltı Morlukları Neden Oluşur

Gözaltı morlukları uykusuzluktan kaynaklanacağı gibi, bazen bu sorunun altında yatan başka sebeplerde olabilir. Eğer gözaltı morluklarınız uzun süreli sürüyorsa, bir uzmana gitmenizde fayda var.

Uykusuzluk ve yorgunluk gibi nedenlere bağlı olarak gözaltı morluklarınız oluşuyorsa, size tavsiye edeceğim yöntemlerle bu morluklardan kurtulabilirsiniz. Lafı daha fazla uzatmadan bu etkili yöntemlere geçelim.

Gözaltı Morlukları Ve Şişliklerine Çözüm Önerileri

Çay: Gözaltı morluklarını gidermek için çay kullanabilirsiniz. İçmiş olduğunuz çayın poşetini ya da yeni demlediğiniz çayın poşetini, ılındıktan sonra gözaltlarınıza koyun.10-15 dakika bekledikten sonra, gözünüzün altındaki çay poşetlerini alabilirsiniz.

Salatalık: Salatalık cildi dinlendirici etkisiyle bilinse de, aslında cilt için sayısız faydası vardır. Birçok vitamini barındıran salatalık, cildin nem ihtiyacını karşıladığı gibi, gözaltı morluklarını da gidermektedir. Bunun için, bir adet salatalığı dilimleyip buzdolabına koyun.10 dakika buzdolabında beklettiğiniz salatalıklardan gözaltınıza koyun. Gözaltına koyduğunuz salatalıklar ısınınca, dolapta beklettiğiniz diğer salatalıklardan alıp, tekrardan gözaltınıza yerleştirin. Bu işlemi 10 dakika kadar devam ettirin.

Göz çevreniz hassas olduğundan, dolapta beklettiğiniz salatalıkların aşırı soğuk olmamasına dikkat edin.

Soğuk Kaşık Uygulama: Gözaltı torbaları ve şişliklerine soğuk kaşık uygulama, bölgedeki toksin ve suyun dağılmasına yardımcı olur. Sabah kalktığınızda gözaltlarınız şiş ise, güne soğuk kaşık uygulaması ile başlayabilirsiniz. Buzdolabında 10 dakika beklettiğiniz 2 adet kaşığı gözaltlarınıza yerleştirin. Bu uygulamayı 10 dakika boyunca yapabilirsiniz.10 dakikadan daha uzun süre yapmamanızı tavsiye ediyorum

Yumurta Beyazı: Yumurta beyazı ile gözaltlarınıza mini bir maske yapabilirsiniz. Cildi gerginleştirip kırışıkları önleyen yumurta beyazı ile gözaltı torbalarınızı yok etmeye ne dersiniz. Öncelikle buzdolabında olan bir yumurtayı alın. Bu yumurtanın beyazını bir kâseye koyup iyice çırpın. Parmaklarınızla ya da bir fırça yardımı ile gözaltlarınıza sürün.10-15 dakika bekledikten sonra, yüzünüzü durulayın.

Yumurta beyazını gözaltlarınıza sürerken gözünüzün içine kaçırmamaya çalışın.

Bol Su Tüketmek: Gözaltı şişliklerinden sürekli şikâyet ediyorsanız, yeterince su tüketmiyorsunuz demektir. Yeteri kadar su tüketmeyenlerin gözaltlarında su toplanmaya başlar. Güzelliğinizi gölgeleyen bu görüntü ile karşılaşmamak istiyorsanız, gün içinde dengeli olarak su tüketin.

Su içerek vücudunuzun nemlenmesini sağladığınız gibi, sağlığınızı da koruyacaksınız. Işıl ışıl bir cilt için, günde 2 litre su içmenizi öneririm. Bu miktar sağlıklı bir insanın içebileceği su miktarıdır. Her hangi bir sağlık sorununuz varsa, bir uzmana danışarak içebileceğiniz su miktarını belirleyebilirsiniz.

Sizlere gözaltı morlukları ve şişlikleri neden olur, bunlara ne iyi gelir sorusunun yanıtını vermiş olsam da, bir noktaya değinmeden geçemeyeceğim. Stresten olabildiğince uzak durup, olayların iyi tarafını gördüğünüz sürece, sizden daha güzeli olmayacaktır.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir