Yağlı Ciltlerde Yapılan Hatalar

Hepimiz kulaktan dolma yalan yanlış bilgilerle cildimize bakım yapmışızdır. Özellikle yağlı cilde sahip olanlar bu konuda son derece muzdariptir. Kulaktan dolma ve yanlış bilgiler olarak şu cümleleri sıralayabiliriz; cildin yağlı ise nemlendirici kullanma, yağsız ürünleri tercih et, yüzünü sürekli yıka, mutlaka tonik kullan.

Doğru bakım yöntemlerini uygulamak öncelikle cilt tipini bilmekten geçmektedir. Yüz yıkandıktan sonra herhangi bir nemlendirici ürün kullanılmadan 1 veya 2 saat içerisinde yağlanıyorsa yağlı cilt tipidir diyebiliriz. Nemli ve sıcak ortamlarda cildin sadece belli bölgeleri yağlanıyorsa bu tür cilde de karma cilt tipidir diyebiliriz.

Yağlı cilt tipine sahip olan bayanlar genellikle diğer cilt tiplerine sahip olan bayanlara göre biraz daha fazla sorun yaşamaktadır. Yağlı cilt tipine sahip olanlar sivilce, geniş gözenekler ve siyah nokta gibi sorunlarla daha sık karşılaşırken kuru cilt tipine sahip olanlar bu sorunlarla çok sık karşılaşmaz. Bunun yanında yağlı cildi olanların avantajları da bulunmaktadır. Bu cilt tipinde kırışıklık problemi çok daha az görülmektedir. Yaşlanmayla beraber doğal olarak cildin yağ üretimi azalır ve bu tip cilde sahip olanlar 30’lu yaşlarından itibaren cilt tiplerine uygun bir nemlendirici ile ciltlerini beslemelidir. Şimdi yağlı ciltte yapılan hatalar nelerdir, sorusunun cevabını hep birlikte inceleyelim.

Yağlı cilt tipleri için bazı doğru sanılan yanlışlar bulunmaktadır. Bunlardan biride kirli cildin yağ ürettiği yanlışıdır. Cilt kirli olduğu için yağ üretmez. Ergenlik dönemi ile birlikte hormonlara bağlı olarak ciltte yağ üretimi gerçekleşir. Yağlı cildi olanlar kendi cilt tiplerine uygun temizlik ürünlerini tercih etmelidir.

Bir diğer yanlışta ciltteki yağın alkollü tonik ile kontrol edildiğini sanmaktır.  Aşırı alkol içeren ürünler ciltteki yağı alır ve cilt bu açığı kapatmak için daha fazla yağ üretir. Doğal olarak bu cilt tipine sahip olanlar alkolsüz tonik kullanmalıdır.

Bir diğer doğru bilenen yanlışta cildin yağlı olduğu için nemlendiriciye ihtiyaç duymadığını sanmaktır. Yüz yıkandıktan sonra nemlendirici kullanılmazsa cilt esnekliğini kaybeder ve sağlıksız bir görünüme sahip olur.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir