Yaş 30’lara Geldiğinde Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır

30’lu yaşlar olgunluğa adım atılan yaşlardır, yılların izleri yüzde kendini belli eder ve cilt artık yavaş, yavaş değişime girmeye başlar. Bu durum karşısında alınan önlemler ve yapılan bakımlar sayesinde yüzünüzde meydana gelebilecek sorunları hafif şekilde atlatabilirsiniz.

Ergenlik sorunları yani yağlı cilt sorunu 30 yaşından sonra azalmaya gösterir. Yağlanma gideceği için cilt nem dengesini de kaybeder ve bu durum cildin yaşlanmasına yol açar. Nemsiz kalan cilt kırışmaya mahkumdur. Bundan ötürü 30 yaşından sonra düzenli olarak cilt nemlendirici kullanılmalıdır. 30’lu yaşlarda kullanacağınız gündüz kremleriniz mutlaka koruyucu içerikli olmalıdır. Bu sayede cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumuş olup leke oluşmasını azaltabilirsiniz. Yaş 30’lara geldiğinde cilt bakımı nasıl olmalıdır konusu oldukça önem kazanmaktadır.

Bu yaşlarda kullanacağınız kremlerin cilt yapınıza uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Örneğin; kuru bir cilde sahip iseniz tercih edeceğiniz kremin yoğun nem içermesi gerekmektedir. Yağlı bir cilde sahipseniz de kreminizin yağ oranının düşük olmasına dikkat etmelisiniz. Özellikle sigara kullananlar, düzensiz beslenenler için kesinlikle antioksidan içeren kremler kullanılmalıdır. Meyve asidi içeren kremler cilde uygulandığında doğal bir canlılık vermektedir. Özellikle bu kremleri geceleri uyguladığınızda etkisini çok daha hızlı görürsünüz.

30’lu yaşlarda düzenli peeling yapmayı ihmal etmemelisiniz. Peeling uygulaması ciltte oluşan lekelerin ve kırışıklıkların azalmasını sağlamaktadır. Peeling yapıldıktan sonra cildin soyulması nedeniyle lekeler oluşabilir, bunun için yüzünüze koruyucu krem kullanmadan dışarıya çıkmamalısınız. Yaş 30’lara geldiğinde cilt bakımı nasıl olmalıdır sorusuna cevap olarak bunları söyleyebiliriz.

30’lu yaşlara girdiğiniz dönemde göz çevresi kremleri sizin için vazgeçilmez olmalıdır. Rutin bakım için evde elde edebileceğiniz buz parçalarından yararlanabilirsiniz. Gözenekleri sıkılaştırmak için maden suyu ve yarım limonu karıştırıp buz küplerine döküp her sabah bu küpleri cildinize uygulayabilirsiniz.

Akşamları yatmadan önce yüzünüze gece kremini sürerken boyunda oluşan kırışıklıkları önlemek için de gerdan bölgenize kadar kremi uygulayınız. Yüz kasları çöküşe uğradığından yanaklarda gevşeme ve sarkmalar meydana gelebilir. Yüz kaslarını geliştirmek için bazı yüz jimnastik hareketlerini düzenli uygulamanız da faydalı olacaktır.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir