Parlayan Bir Cilt İçin Havuç Maskesi

Havuç besin değeri yüksek olan gıdalardan sadece biridir. Göz sağlığı için havuç tüketilmesi öneriliyor olsa da aslında birçok durum için havuç faydalı olabilmektedir. İçeriğinde yer alan vitaminler sayesinde vücuda sağlık depolayarak düzenli beslenme gıdalarının başında yer almaktadır. Dileyen sade dileyense salata da tükettiği havucu cildi için bakım ürünü olarak da kullanabilir.
Daha canlı ve parlayan bir cilde sahip olmak için ilk başvurmanız gereken besin olan havuç kurtarıcı görevi görebilmektedir. A vitamini bakımından zengin oluşu cildin A vitamin ihtiyacı için oldukça faydalıdır.

Her cilt tipi için önerilen maskeler arasında yer alan havuç maskesi ciltte cilt dokusunu yenilemek için en ideal maskelerdendir. Havuç maskesini hazırlayıp bir hafta buzdolabında rahatlıkla bekletebilirsiniz. Parıldayan bir cilde sahip olmak için havuç maskesine başvurabilir ayrıca ciltte oluşan yaralara da bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Yaraların iyileşmesinde daha hızlı etki gösterecektir. Güneşin cildinize verdiği etkileri en aza indirip cildin korunmasına yardımcı olmaktadır. Kırışık tedavilerinde tercih edilerek kırışık önleyici bir etkiye sahiptir.

Havuç maskesi tarifi için orta boy bir havucu küçük parçalara bölerek tencerede az bir su ile kaynatma işlemi yapıyorsunuz. İyice püreleşinceye kadar kaynatma işlemine devam edebilirsiniz. Çok harlı ateşte kaynatmamaya özen göstermelisiniz. Püre haline gelen havucu bir çatal yardımı ile iyice ezerek soğumaya alıyorsunuz. Ardından bir tatlı kaşığı bal ekleyip temizlenmiş olan cildinize bu karışımı uyguluyorsunuz. Maskelerin ciltte bekleme süresi 15 dakikadır. Maskeyi 15 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık su ile durulayıp işlemi tamamlayabilirsiniz.

Havuç maskesi haftada bir olacak şekilde cilde uygulandığında ciltte parlama yapacaktır. Ayrıca kırışıklıkların giderildiğini fark edebilirsiniz. Havuç maskesini uyguladıktan sonra herhangi bir nemlendirici kullanarak cilt dokusunu destekleyebilirsiniz.

İçerdiği A vitamini cildin tamir edilmesinde son derece etkilidir. Bu sayede ciltte oluşan herhangi yara bir yara izinde de havuç maskesini kullanarak cilt dokusunu destekleyebilirsiniz. Aynı maskeyi süt ile karıştırarak da cildinize uygulayabilir leke tedavisinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Havuç maskesi cildin ihtiyacı olan A vitaminini karşılamaktadır.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir