Cilt Lekelerine Evde Yapabileceklerimiz

Cilt bakımı aslında özen gösterilmesi gereken en önemli bakımlardan biridir. Cildin nemli ve pürüzsüz olması herkesin tercih ettiği bir cilt tipidir. Aşırı yorgun ve akneli ciltler kişiyi psikolojik olarak da rahatsız etmektedir.

Ciltteki problemlerin en başında dikkat çeken ve can sıkan durumlardan biri olan cilt lekeleri evde hazırlayabileceğiniz formüller ile giderilebilmektedir.

Cilt lekelerine evde yapabileceklerimiz nedir diye soran birçok kişi için uygulaması basit ve maliyet olarak düşük olan formülleri paylaşacağız.

Öncelikle cildinizde oluşan lekenin neden kaynaklandığını bilmeniz gerekiyor. Uygulanan yanlış bir şey cilt sağlığınızı tehdit altına alabilir. Lekeler genellikle güneşten kaynaklanabilmektedir. Fakat bazı lekeler sonradan oluştuğu için bunların kaynağının ne olduğu bilinmesi gerekir. Evde uygulayacağınız leke açıcı yöntemleri denemeden önce bir dermatologdan bilgi almanızda fayda var. Bu sayede evde uygulayacağınız cilt leke giderici hakkında da bilgi edinmiş olursunuz.

Cilt lekelerine evde yapabileceklerimiz aslında sınırlı. Çünkü kullanılacak olan ürünler günlük ev yaşamımızda kullandığımız ürünlerdir.

Elma sirkesi cilt lekelerinde kurtarıcı bir görev görmektedir. Elma sirkesini su ile incelterek günde 3- 4 defa lekeli bölgeye sürebilirsiniz. Ciltte oluşan lekenin tonunun açıldığını birkaç güne kadar görebilirsiniz.

Cilt lekelerinde en etkili doğal ürünler evde yapılan toniklerdir. Bunun için anason tohumu uygulayabilirsiniz. Anason tohumunu üzerini kapatacak şekilde su ile bekleterek çıkan suyu cildinize tonik olarak uygulayabilirsiniz.

Aşk otu, biberiye, kudretnarı, arpa unu gibi çeşitli gıdaları ve bitkileri cildinizde oluşan lekeler için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Uygulama yaparken bu bitki ve gıdaları su ile karıştırmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Cilt lekelerine evde yapabileceklerimiz tonik ile sınırlı değildir. Yapacağınız maskelerde cilt lekelerinde sonuç alınmasını sağlamaktadır. Haftada bir kez olmak şartıyla süzme yoğurt ve karbonatı karıştırıp lekeli cilde uygulayarak cilt lekelerinden daha kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz. Karbonat yoğurdun içerisinde peeling etkisi yapacaktır. Bu yüzden maskeyi yaptıktan sonra cildi ovalamalı ve ölü deriden arındırmalısınız. Sonrasında hazırlanan toniği cilde uygulamalısınız.

Cilt lekelerinde en etkili yöntem elma sirkesi uygulamasıdır. Uygulamayı yaptıktan birkaç gün sonra bile etkisini görebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir