Susam Yağının Saçtaki Mucizevi Faydaları

Teknoloji geliştikçe ve zaman ilerledikçe, her alanda olduğu gibi kişisel bakım ürünlerinde de çok daha fazla ileri noktalara gidiliyor. Ancak tüm bu ilerlemenin yanı sıra yıllardır değişmeyen ve muhtemelen yıllar sonra da değişmeyecek olan bir şey var, o da doğaya dönüş. Her ne kadar pek çok pahalı ürün kadınların ve erkeklerin bakımında çok fazla tercih edilse de doğanın bize sunduğu olanaklar bazı noktalarda teknolojinin önüne geçiyor. Bu yazıda da yemeklerde kullanılan, cilde ve saça faydalı susam yağı hakkında bilgi vereceğiz.
Doğal ürün susam yağı nedir?

İçinde omega 6 asidi, sesamol, linoleik asit ve sesamolin yağ asitleri barındıran, zeytinyağı gibi saf bir yağdır susam yağı. İçinde barındırdığı bu yağlar antioksidan özelliğe sahiptir. Yanı sıra magnezyum, kalsiyum, çinko ve demir gibi mineralleri de içerir. Bu özellikleriyle oldukça faydalı bir yağdır.

Susam yağının saça faydaları nelerdir?

* Saç derisini daha sağlıklı bir hale getirerek, kopan, cılızlaşan ve dökülen saçların daha güçlü çıkmasını sağlar.
* Zararlı UVB ve UVA ışınlarına karşı saçları ve saç derisini korur.
* Antibakteriyel özelliğe sahip olan susam yağı, bitlenmelere ve mantar oluşumunun da önüne geçer.
* Saçı nemlendirir.
Susam yağını nasıl kullanabiliriz?

1- Birkaç damla susam yağını elinize döküp, biraz ısıttıktan sonra saçınıza eşit miktarda yedirdiğinizde saçlarınızı parlaklaştırır.
2- Susam yağı, kök suyu ve limon suyunu karıştırın, saç diplerinize ve tüm saçınıza dairesel hareketlerle sürün. Gece uygulayacağınız bu maskeyle uyuyun ve sabah kalkıp saçlarınızı yıkayın. Kuruluk problemini azalttığını göreceksiniz.
3- Susam yağı ile saç diplerinize masaj yapın, yıkamadan uyuyun ve sabah kalkınca saçınızı yıkayın. Yaklaşık 30 günlük bir kullanımdan sonra kepek sorununuza çözüm bulduğunuzu göreceksiniz.
4- Susam yağını zeytinyağı ile karıştırarak saçlarınıza sürün. Birkaç saat bekledikten sonra yıkayın. Saçlarınızın daha güçlenerek çıkmasını sağlayacaktır. Bir süre kullanıma devam etmelisiniz.
5- Susam yağına bir iki damla biberiye yağı damlatın, bunun yanında kekik yağı, hindistan yağı gibi yağlardan da yardım alabilirsiniz. Masaj yaparak uyguladığınız saçı bone ile sarın ve en az 1 saat bekleyin. Ardından yıkadığınızda saçlarınızda parlaklığa ve ahenge şahit olabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir