Kış İçin Tavsiye Edilen Cilt Bakım Ürünleri Nelerdir?

Cilt bakımına önem veren insanlar için kış mevsimi özellikle üzerinde durulması gereken ve önem arz eden bir zaman dilimidir. Hava şartlarının daha zor olduğu kışın sert yaşandığı yerlerde nem oranının düşük olması nedeniyle cilt bakımı genelde cildin nemlendirilmesi noktasında yoğunlaşmaktadır. Bu nedenle kış için tavsiye edilen cilt bakım ürünleri nelerdir diye soran insanlara ilk tavsiyemiz cilt nemlendirici kremlerdir diyebiliriz. Çünkü havadaki nem oranının düşük olması cilde zararlı bir durumdur. Gerek ellerde gerekse yüz bölgesinde yıpranma ve kırışıklığa neden olan bu durumdan kurtulmak için mutlaka nem dengesini korumamız gerekiyor.

Cildin parlaklığı ve sağlıklı olmasını isteyen insanlar kimyasal maddelerin yoğun olarak bulunduğu cilt losyonlarından uzak durmalıdırlar. Biz kış için tavsiye edilen cilt bakım ürünleri içinde daha çok doğal bakım yollarını tavsiye ediyoruz.

Kış mevsiminde uzmanlar banyo yaparken sıcak su kullanımını tavsiye etmemektedirler. Bunun sebebi olarak da sıcak suyun, derideki doğal yağ oranını azaltarak kurulaşmasını sebep gösteriyorlar.

Tavsiye edilen bir başka bakım yolu ise kışın banyodan önce doğal yağ kullanarak yapılan masajlardır. Özellikle susam, Hindistan cevizi ve badem yağı ile yapılan masajlar ciltteki kuruluğu gidererek yorgunluğu azaltır ve uyku düzenine kavuşmamızı sağlar.

Kış mevsiminde hiç tavsiye edilmeyen ürünlerden biri de sert sabunlardır.  Bunun yerine sütlü ya da yağ içeren sabunlar tercih edilmelidir. Kış için tavsiye edilen cilt bakımı konusunda bir diğer husus da beslenmedir. Özellikle cildin nem oranını yüksek tutmak açısından bolca su içilmeli ve bol su içeren sebze ve meyveler tüketilmelidir.

Ayrıca evde rahatlıkla hazırlanarak uygulayabileceğimiz cilt losyonları da kışın soğuğunda cildimiz için iyi bir bakım yolu olacaktır. Yoğurt, süt, krema, bal gibi besinler cildimizin doğal bir şekilde yumuşamasına yardımcı olan ürünlerdir. Ayrıca ölü hücrelerin temizlenmesi peeling, kil maskesi, bitki suları ya da esansiyel içerikteki yağlar da kış için tavsiye edilen cilt bakım ürünleri içinde sayılabilir.

Kış mevsiminde cilt bakımına daha çok dikkat etmek isteyen insanlar bu saydığımız ürünlerin yardımıyla kışın da ciltlerinin bakımını kolay ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilir.

 

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir