Göz Çevresindeki Halkalardan Nasıl Kurtulunur

Gözlerin çevresinde oluşan halkalar, fiziksel görünümümüze gölge düşürmektedir. Göz altlarında oluşan torbalar, koyu renkli halkalar ve çukurlar sizleri yorgun ve uykusuz gösterecektir. Bu halkalardan kurtulmak istiyorsanız, öncelikle bu halkalara neyin sebep olduğunu bilmelisiniz. Bilmediğiniz bir şey üzerinden önlem almak sadece size zaman kaybettirecektir.

Piyasada oldukça fazla göz çevresindeki halkalar için ürünler yer almaktadır. Bu ürünler, sizler için faydalı veya zararlı olabilmektedir. Peki, neye göre hangi ürünü almalısınız? Gelin, hep beraber hangi ürüne yönelmeniz gerektiğine bakalım.

Göz altındaki halkalar farklı sebeplerden kaynaklı 4 çeşit gruba ayrılmaktadır.

– Göz Çevresindeki Kahverengi Lekeler: Genetik özelliklerden kaynaklanmaktadır.
– Genellikle Mavimsi Bir Renk Olan Halkalar: Genel olarak uykusuz kalmaktan kaynaklanır.
– Kırmızı veya Menekşe Renklerinde Olan Gölgelenmeler: Cildinizdeki incelmeden kaynaklanır.
– Torbalar ve Halkalar: Yaşlılık belirtisinden kaynaklanır.

 

Göz çevresinde oluşan halka çeşidinizi öncelikle bu kriterlere göre belirlemelisiniz. Daha sonra belirli ve sertifikalı kozmetik ürünlerini tercih etmelisiniz. Göz altında oluşan bu halkaların en büyük nedenlerinden birisi hiç şüphesiz ki, kötü alışkanlıklardır. Kötü alışkanlıklar zamanla göz altınızdaki halkaları oluşturarak, görünümünüze olumsuz etki edecektir. Bu nedenle, kesinlikle kötü alışkanlıklardan kurtulmalısınız. Göz altı halkalarını engellemek için mutlaka düzenli bir uyku programınızın olması gerekmektedir.

Göz altınızdaki halkalardan kurtulmak istiyorsanız, sağlıklı ve vitaminli besinleri tüketmeye özen göstermelisiniz. Düzenli uyku ve sağlıklı bir beslenme ile göz altınızdaki halkalardan zamanla kurtulabilirsiniz. Özellikle A, K ve C vitaminlerini tüketmeye özen gösteriniz. Bu vitaminler, göz altınızda oluşan halkaların düzelmesini hızlandıracaktır. Diğer bir yöntem ise, salatalık maskesidir. Günlük düzenli olarak uygulayabileceğiniz salatalık maskesi ile göz altı halkalarınızın geçmesine katkıda bulunabilirsiniz. Salatalığı dilim halinde göz çevrenize uygulayabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir