Cilde Nem Veren Tohumlar Hangileridir?

Cilt güzelliği için en önemli konulardan biri cildin nem dengesini korumak ve cildi nemsiz bırakmamaktır. Nemsiz bir ciltte birçok kötü reaksiyon meydana gelmektedir. Nemini kaybetmiş bir ciltte pul pul dökülmeler, kızarıklıklar, kırışıklıklar meydana gelmektedir. Peki, cildinizi korumak için neler yapılmalıdır? Cilde nem veren tohumlar nelerdir? Doğanın sunmuş olduğu mucizevi tohumlar ile siz de cildinizi koruyabilirsiniz. Şimdi, hep birlikte bu mucizevi tohumlara bir göz atalım.

Chia Tohumu

Bu tohum içinde barındırmış olduğu omega-3 yağ asitleri, karbonhidratlar, protein, lif, kalsiyum ve antioksidanlar ile cildinizin en iyi dostlarındandır. Oldukça faydalı ve etkili olan bu tohum, doğanın cildinize kazandırmış olduğu mucizevi bir bakım sağlamaktadır. Chia tohumu, nemini kaybetmiş cildinize nemini geri kazandırarak, olası cilt problemlerini de dindirmektedir.

Nar Tohumu

Narın faydaları saymakla bitmiyor. Narın en önemli özelliklerinden birisi de, oldukça güçlü bir antioksidan olmasıdır. Ayrıca nar tohumu, cildin koruyucu tabakasını oluşturmakta da yararlı olan doğal bir besindir. Nar cildinizin nem dengesini korur ve içinde bulundurmuş olduğu yüksek antioksidanlarla cilt kırışıklarını da önlemeye yardımcı olur. Hücre yenilenmesine yardım ederek cildin yorgun görünümünü azaltır ve cilde ışıltı sağlamaktadır. Ayrıca, pürüzsüz bir cilde sahip olmak için de oldukça etkili bir tohum olan nar, ciltteki bazı enfeksiyonlarla çıkmış olan yaralara da iyi gelmektedir.

Cennet Çiçeği Tohumu

Cildinizin ışıltısı ve rengi kaybolmuş ise, bu tohum tam isteğinizi karşılayacaktır. Cennet çiçeği tohumu donuk, mat, ışıltısını kaybetmiş bir ciltte mucizeler yaratmaktadır. Cennet çiçeği tohumu içinde barındırmış olduğu vitamin, antioksidanlar ve mineraller ile cildinize nem kazandırmaktadır. Nemini kaybetmiş bir cilde gereken nemi sağlayan bu tohum, cildinizi de canlandırarak, cildinizin kaybetmiş olduğu ışıltıyı size geri sunacaktır. Cennet çiçeği, aşırı pigment üretimini durdurmaktadır. Aşırı pigment üretimi ciltte renk eşitsizliklerine neden olarak, donuk bir cilt görünümünü oluşturmaktadır. Ancak, cennet çiçeği tohumu ciltte meydana gelen renk eşitsizliklerini giderir, cildi yatıştırır ve cilde taptaze bir canlılık sağlar.

Bu doğal mucizevi tohumlar cildinize kaybetmiş olduğu nemi geri kazandırarak, cildinizin güzelliğine güzellik katacaktır.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir