Badem Neye İyi Gelir?

Badem aslında meyvesi yenilebilen bir ağaç çeşididir. Ilıman iklimlerde yetişerek tatlı ve acı olmak üzere iki çeşidi bulunur. Badem ayrıca Omega 3 bakımından oldukça zengindir.

Omega 3 Nedir?

Omega 3 genel olarak balıkta yer almaktadır. Vücutta tek başına üretilemez. Bu sebeple besinlerden Omega 3 yağ asitleri alınır. Badem içerisinde bol miktarda Omega 3 barındırır. Özellikle kalp ve damar hastalıklarında tedavi edici özelliği bulunmaktadır.

Badem Neye İyi Gelir?

Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin olan badem, birçok rahatsızlığı önleme de yardımcıdır. Badem neye iyi gelir bu soru birçok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Kan pıhtılaşmasını önleyerek damarların sertleşmesine engel olur. Bunun yanı sıra kalp rahatsızlıklarının sebebi olan damar sertliği ve kanın aşırı pıhtılaşması badem sayesinde önlenebilmektedir.

Badem ayrıca kadınlarda adet döneminde ağrı kesici bir etkiye sahiptir. Adet döneminde kadınlarda kan şekeri düştüğünden buna engel olabilmektedir.

Vücut direncinin artarak yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Ayrıca yorgunluk hissini en aza indirir.

İçerdiği Omega 3 ve Magnezyum vücutta direnci sağlayarak uzun süre enerjik olunmasını sağlar.

İki çeşitte bulunan badem özellikle acı badem öksürük rahatsızlığı olan kişilerde öksürüğü kesici özelliği bulunmaktadır. Fakat çok miktarda tüketilen acı badem zehirlenmelere sebep olabilmektedir. Bu yüzden acı badem kullanımı alınması gereken miktar kadar alınmalıdır.

Badem neye iyi gelir yukarıda saydığımız özellikler dışında ayrıca badem yağı olarak kullanılmaktadır. Badem yağı ciltte antioksidan görevi görerek özellikle cilt lekelerinde etkili olmaktadır. Cildi yenileyici özellikteki bu yağ cildin yenilenmesinde yardımcı olur. İnce kırışıklıklarda etkili olan badem yağı özellikle göz çevresinde meydana gelen kaz ayakları denilen kırışıklıklarda tedavi edici olabilmektedir.

Kozmetik sektöründe sıkça başvurulan badem hem yağ hem de krem olarak kullanılmaktadır. Badem neye iyi gelir ve neye etkili olur bu konuda birçok uzman bademin farklı özelliklerini aktarabilmektedir. Bademin insan sağlığı açısından son derece önemli olduğu bilindiğinden hem tüketilmesi hem de vücuda haricen uygulanması faydalıdır ve olumlu sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir